Сигнал за съмнения за корупционни практики и конфликт на интереси на Румен Овчаров е завела в парламентарната антикорупционна комисия Мария Капон.

Това съобщи председателят на комисията Яне Янев и заяви, че ще се прочува дали има възстановени сметки на Румен Овчаров и негови преки роднини на Британски Вирджински острови и други офшорни зони.

Аферата с Р.Овч. започна, но не беше довършена и сега следва втори епизод", коментира Янев.

Припомняме, през декември 2006 гръмна скандалът с писмо, изпратено от подсъдимия бивш шеф на столичната Топлофикация Валентин Димитров-Вальо Топлото до негов адвокт.
В писмото се споменават и редица имена, сред които - "Р.Овч."

Мария Капон съобщи от своя страна, че очаква комисията да направи проверки за това какво е станало с Вальо Топлото и Р. Овч., сделките и обществените поръчки и комисионните около „ТЕЦ - Варна" и АЕЦ Козлодуй.

Яне Янев каза, че още днес ще поиска среща с прокуратурата и заяви категорично, че комисията ще разгледа сигнала.

По думите на Капон имало информация от граждани, че прокуратурата 2006-2007 година е правила проверки и се е натъкнала на две офшорни сметки.

Според Капон в Закона за обществените поръчки трябва да се забрани използването от държавата и общинските бюджети на офшорни фирми, офшорни сметки и офшорни банки.