Все още не е имало среща между губернатора на София и кмета Васил Терзиев. Това стана ясно от коментара пред БиТиВи на Вяра Тодева, областен управител на София.

Не е свикано извънредното заседание на СОС според правилника, обясни тя своето решение да блокира работата на съветниците. 1/3 от общинските съветници имат право да свиват извънредно заседание с доклад до председателя на СОС. Три дни преди провеждането му документите трябва да са раздадени до съветниците.

Тодева се е самосезирала след заседанието на СОС, което е и нейно задължение. Изпълнявам своите задължения, категорична бе Вяра Тодева. Ще връщам всяко решение, което е незаконосъобразно, закани се тя и призова общинските съветници да се запознаят със Закона. Моята оставка не стои на дневен ред, изтъкна областният управител. Нямам никакви притеснения дали ще бъда сменена или не, допълни Тодева. В понеделник започват геоложките проучвания на терена, където ще се постави МОЧА. Тепърва трябва да се реши как ще изглежда Княжеската градина.

Вяра Тодева няма да подаде оставка

Вяра Тодева няма да подаде оставка

И ще връща всяко взето в нарушение решение на СОС, все едно кое мнозинство го е взело