Разговорът за решението на Плевнелиев да не сформира служебно правителство не интересува българските граждани. Ядат ли се служебни правителства?

Това запита лидерът на ДСБ Радан Кънев в сутрешния блок на БиТиВи и призова водещия да говорят по "сериозни теми" - българите ги интересувало правителството, което ще бъде съставено след изборите, доходите, данъците, корупцията, съдебната система и др. подобни.

Без експерименти - отсече Плевнелиев и отстъпи процедурата на Румен Радев
Обновена

Без експерименти - отсече Плевнелиев и отстъпи процедурата на Румен Радев

С две служебни правителства ще станем за смях

По думите му, целта била много по-висока - дали ще има политическа победа за хората, които се "бият" с корупцията и другите проблеми в държавата. "Промяната дойде (по света и у нас), мнозина обаче ги изненада тази промяна. Накъде ще тръгне тази промяна обаче", сложи на масата проблема Радан Кънев.

На вметката на водещия, че ДСБ в последните социологически проучвания имат 1,5% подкрепа сред гражданството, лидерът на ДСБ отговори, че социолозите са давали многократно преди президентските избори, че ГЕРБ ще спечелят, но реалностите се оказаха други. В ДСБ разполагали с различни данни, които показвали, че дори партията можела да прескочи бариерата за влизане в парламента без каквито и да е коалиционни партньори.

"Ние обаче се опитваме да сформираме общ фронт, обединение, за да търсим промяна в съдебната система, а след това и конституционно мнозинство за промяна на фундаментите на държавата", разясни Кънев.

Радев скастри Плевнелиев да спазва Конституцията

Радев скастри Плевнелиев да спазва Конституцията

Обявява състава му след встъпване в длъжност

На въпрос дали ще се обединяват с новата формация на Христо Иванов, той отбеляза, че разлика между двамата нямало, говорели общо взето едни и същи неща, но призова да не се пришпорва въпросът с обединението, защото голяма част от хората в "Да, България" досега не са били в политиката и трябвало първо да си изберат лидер и ръководство, а чак след това да се обединяват.

"ДСБ е с ясен десен профил. Има много хора от либералния център, с които сме различни. Ако имаме високи цели да променяме страната, важно е да се обединим", заключи по темата лидерът на "тъмносините".

По казуса с изключването на Петър Москов от ДСБ Радан Кънев коментира, че Москов му е направил много добро в личен план и в този смисъл не трябвало да се очаква да каже лоша дума за него. "Нашите пътища се разделиха. Поводът Москов да не е член на ДСБ е решение на партията, а не мое. Приключена тема", изтъкна той.

Никой не може да ме извади от ДСБ, аз съм създал партията, тропна Петър Москов

Никой не може да ме извади от ДСБ, аз съм създал партията, тропна Петър Москов

РБ трябва да се стабилизира, убеден е той.

Допълни обаче, че когато си казал, че искаш такава промяна, която изключва ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриотичния фронт, не можеш да си в две партии едновременно - и в ДСБ, и Реформаториския блок-2.

По думите му, РБ-2 са се подложили на тежко унижение от ГЕРБ, но подложили на унижение и десните избиратели, тъй като било гавра с много хора, които искрено не искаха България да ходи на избори.