3500 делегати и 1500 симпатизанти дойдоха в зала 1 на НДК на 3-ти редовен Конгрес на „Ред, законност, справедливост".

Сред официалните гости са посланикът на Израел у нас, представители на дипломатическите мисии на САЩ, Норвегия, Швеция и други страни, официални делегации от европейски консервативни партии.

Поздравителен адрес до делегатите е изпратен от Мирек Тополанек - премиер в оставка на Чехия, която председателства ЕС.

Лидерът на партията Яне Янев изнесе политически доклад, а делегатите взеха решения за участието на РЗС в изборите, номинираха евродепутати, за промени в устава и избраха нови ръководни и контролни органи на партията.

Делегатите бяха специално поздравени от бившия докладчик за България в ЕС и настоящ евродепутат Джефри Ван Орден.
Той изрази разочарованието си от борбата с корупцията и престъпността в България и изтъкна важността на критичните бележки на ЕК в това отношение.

Джефри Ван Орден изрази надежда на 7 юни българите да дадат ясен знак за промяна с изборната бюлетина като гласуват за РЗС.
„Вярвам, че партията, която ще донесе промяната е РЗС", убедено заяви той.

Джефри ван Орден каза пред журналисти, че би искал в новия европарламент двама-трима евродепутати от РЗС.  

Лидерът на РЗС Яне Янев постави като непосредствена задача на съпартийците си в следващият парламент РЗС да бъде решаваща сила, без която не може да се управлява.
Той ги призова да направят така, че РЗС да победи, за да бъде превърната България в модерна, икономически стабилна и правова европейска държава.

Яне Янев определи 20-те години български преход - 20 години на ненаказан грабеж. „Майка България плаче от корупция. Плаче и стене.", изтъкна той и заяви убедено, че РЗС ще сложи край на тази тенденция.

„Няма такава сила, която да може да ни застави да спрем да се борим с корупцията", категоричен е Янев.
„Готови сме да освободим България от робството на корупцията - робство, което я прави слаба и немощна 20 години", добави Янев.

„Окото ми няма да трепне, докато не въведа в България ред и законност", заяви в словото си Янев

„Ще бъда безкомпромисен към всеки, независимо дали се казва Ковачки, Георги Гергов, Божков, Петков", заяви още лидерът на РЗС. Той каза още, че няма човек в България, който да може да му повлияе или да го управлява дистанционно и добави, че единствено ще се съобразява с партньорите - консерваторите.

Янев предупреди съпартийците и съмишлениците си, че предстои сериозна битка - по думите му битка без правила, в която участва икономическата и политическа мафия. Резултатите на евроизборите са ключов фактор за спешна операция „България" без упойка, за да бъде дадена държавата на българските граждани, изтъкна още Янев.

Той поиска от съпартийците си да направят така на евроизборите, че РЗС да се изравни с първите 3 партии. Той обяви, че борбата на РЗС ще е за рестарт на системата, свикване на Велико народно събрание, приемане на нова българска Конституция и да се сложи край на диктата на бюрокрацията.

„България няма нужда от 240 депутати. Най-много 120. България няма нужда от 120 държавни агенции. Най-много 20. България няма нужда от областни администратори. България има нужда от европейска Конституция, от истински ред и законност", заяви пред делегатите Янев.

По думите му в България идва нов етап - етап на загърбване на балканския манталитет и политическата мафия, с който да се сложи точка на прехода и ново европейско начало, заяви още Янев и бе бурно аплодиран.