Яне Янев остава категоричен, че в ДАНС има разработказа подалия вече оставка зам.-председател на НС Лъчезар Иванов, въпреки че тази информация беше отречена от вътрешния министър Цветанов.

Тази разработка е част от разработката срещу бившия министър на здравеопазването Божидар Нанев и засяга „търговия с влияние, злоупотреба с власт и схеми за спекулации в полза на големи корпорации от фармацевтичната индустрия", обясни Янев. 

Според него и Иванов, и Нанев е трябвало да бъдат „проснати по очи", ако премиерът и вътрешния ми министър бяха последователни и така както направиха при ареста на ексминистъра Николай Цонев.

Старите корупционни практики от времето на тройната коалиция вървят с пълна силапо места и в момента", категоричен бе в студиото на Нова телевизия лидерът на РЗС.

Той е сигурен, че в страна като България дълго време не може да има тайни, затова и скоро ще се разберат големи корупционни схеми. И този път обаче Янев не посочи нито едно конкретно име на корумпиран политик, а само даде два примера - Попово, където нямало дори и нормални демократични избори, и забавянето на едно от разследванията срещу пловдивския бизнесмен Георги Гергов.

Все някога ще се разбере и как Бойко Борисов подбра хората си в правителството, и това някога ще се разбере", закани се Яне Янев и допълни, че е показателен фактът, че тази година за първи път вече се говори за лобизъм.

Министър-председателят Бойко Борисов и евродепутатът Слави Бинев са с ясен произход от ъндърграунда.

Това не трябва да се забравя, тъй като е особено важно да се знае и помни произхода на политиците, смята лидерът на РЗС Яне Янев.

В студиото на Нова телевизия той беше дори и още по-категоричен: „Те са част от бандитизма на българския преход."
По думите му такива хора биха могли да променят нрава си, но не и да настъпи промяна на мисленето, стереотипите и поведението.

За думите си Яне Янев каза, че е спокоен и ако искат тези политици могат и да го съдят, той обаче стои твърдо зад тях.

Яне Янев бе категоричен, че в момента управляващите провеждат ясна политика с цел отстраняване на партията Ред, законност, сигурност и то особено от медийното пространство. По думите му в много медии има наложена забрана върху участие на хора от неговата партия.

Според лидера на РЗС партията му не само не отшумява, но и ще продължава да набира още поддръжници, а ако в момента се проведат парламентарни избори РЗС би била втора или трета политическа сила.

Янев отново категорично се противопостави на твърдения, че партията му е продукт на ДАНС и се финансира от черни каси, като заяви, че финансирането е напълно прозрачно.
Не РЗС, а ГЕРБ е продукт на БКП и службите, на МВР, и в момента управляват чрез МВР", заяви Яне Янев.

„ГЕРБ осъществява планирана мултимедийна информационна терапия, с която си поддържа рейтинга", посочи Янев по отношение на цялостната политика на правителството на Бойко Борисов.
Лидерът на РЗС беше обаче категоричен, че въпреки поведението на „милиционерска хунта" - „те не могат да върнат времето на Тодор Живков колкото и да им се иска."