Отблокирайте избирателния ми район, призова управляващите лидерът на РЗС Яне Янев.

В съобщение до медиите той информира, че пътува от местността „Попови ливади" към село Катунци.

По думите му пътят е блокиран от закъсали камиони, въпреки че полицията предупреждава, че тежкотоварни превозни средства не се допускат.

Янев видял повече от 20 камиона, част от които са почистваща техника, а други на Гражданска защита. Те също са причина за блокадата на пътя Гоце Делчев - Сандански поради липса на готовност за зимни условия, твърди депутатът.

Според него, ако продължи да вали и температурите паднат няма да може да мине нито една кола и единственият възможен път, който свързва общините по поречието на река Струма в Югозападна България ще бъде затворен дни наред.

С бездействието си и невъзможността да създаде елементарна организация за разчистване на пътя от снежната покривка, която няма и 5 см, правителството обрича над 200 000 граждани на геноцид, заявява още Янев.

По думите му по този път не могат да се движат линейки, камиони, които да осигуряват храна, горива и други продукти от първа необходимост. Хората могат да се придвижват само с жива тяга или с хеликоптер.

Къде са сега Борисов и Цветанов? Нека дойдат и помогнат на хората в моя избирателен район, призовава Янев.

Той апелира за нуждите на болниците от Петрич и Сандански да се предостави хеликоптер за спешните случаи.

Ако няма друг, Борисов да предостави собствения си, който и без това често използва за безсмислени ПР упражнения, заявява още лидерът на РЗС.

Междувременно от АПИ съобщиха, че пропадналият в река Струма участък от главен път E-79 в района на Кресненското дефиле ще бъде отворен на 16 декември.