Новият стар лидер на РЗС ще заведе иск срещу премиера Бойко Борисов. Това обяви самият Яне Янев в ефира на БиТиВи. Поводът е информацията, че министър-председателят е знаел предварително за взрива пред редакцията на в-к „Галерия".

След като е знаел, че ние сме атентатори, защо не ни е преписал направо и убийство - при този инцидент можеше да умре човек, посочи Янев. На въпрос в какво точно ще обвини Борисов, лидерът на РЗС отговори без конкретика: Скоро ще разберете какви са обвиненията срещу премиера.

В типичния си стил Янев отправи поредната доза критики към правителството, наричайки го мафиотско.

Ал. Петров: Взривът в "Галерия" отклонява вниманието от Цветанов
Още...

От вчерашните изказвания на Борисов разбивам, че РЗС е единствената партия, която му пречи, единствената опозиция на това мафиотското управление, коментира Янев, добавяйки, че приема хвърлената от него ръкавица.

И казвам - да, РЗС ще свали това мафиотско управление от власт, закани се той.

На въпрос дали партията му ще оповести още записи от СРС-та, Янев отговори, че всичко, което е необходимо, ще бъде показано, за да разберат българските избиратели истината.

Звездата на Борисов изгря, когато той като главен секретар изнасяше труповете на своите довчерашни приятели от СИК, каза още лидерът на РЗС. Премиерът е силен по време на хаос. Силен е когато има показни убийства и взривове. Очаквам в скоро време той да сложи черния шлифер, да ходи по улиците и да вдига белите чаршафи на труповете - това му е силата на Борисов, коментира още той.

На въпрос кой създава този хаос, Янев отговори: Политическият хаос се създава от тези, които боравят по-добре с бухалка, а не с химикалка.

Сигурен съм, че държавната мафия организира държавен преврат вчера, изтъкна още Янев. По думите му в основата на това е един нереализиран кандидат фюрер и един бивш и може би настоящ рекетьор.

Според него в момента Борисов и Цветанов целят да прикрият съдържанието на СРС-тата и данъчната декларация на вицепремиера.

Защо сега вътрешният министър не е при вас в студиото, обърна се към водещите лидерът на РЗС и покани на дебат премиера или силовия министър.

Яне Янев определи твърденията на Тодор Великов, че е планирал катастрофа преди изборите за абсолютна лъжа. Той се закани да заведе и ново, трето, дело срещу бившия си съпартиец.

От своя страна Великов заяви, че е предупредил премиера Борисов, че може да се очаква абсолютно всичко от Яне Янев.

По думите му разговорът е бил „приятелски" и в него Великов разказал за случка от предизборната кампания през 2009г. Тогава Яне Янев го попитал дали според него, ако колата на лидера претърпи катастрофа, това ще се отрази положително на изборните резултати. Тодор Великов беше категоричен, че с агресията си лидерът на РЗС може да предизвика много опасни явления.

Великов допълни, че ако флашките от „Галерия" бяха предадени на прокуратурата, вчерашният взрив е нямало да се случи.