В кулоарите на парламента лидерът на РЗС Яне Янев нарече ренегат независимия депутат Тодор Великов, който от парламентарната трибуна прочете компромат, че му е предлаган подкуп от РЗС.

Тодор Великов четеше писмо, от което става ясно, че лидерът на партията Янев е искал заем от 100 хиляди лева за предизборна кампания. Малко след това депутатът от РЗС Емил Василев излезе до парламентарната трибуна и лисна чаша вода в лицето на говорещия независим депутат Великов.

Ако той разполага с подобни писма, които ме уличават - има прокуратура има и съд, заяви Янев и допълни: „Преди всеки наш конкретен ход те започват да фабрикуват компромати."

Яне Янев е категоричен, че всичко се замисля от ГЕРБ, а изпълнителите са ренегатите от РЗС.

Той каза още, че записите на разговорите между Бойко Борисов и Ваньо Танов са автентични и не са манипулирани, както твърдят от института по криминалистика на МВР.

За нито един от тези записи не е посочено, че са правени каквито и да било монтажи. Те казват, че по принцип са манипулирани, заяви той и запита: „Коя част от тези записи е манипулирана?"

По думите му това са „пълни глупости и записите са 100% автентични."

Това че има някакъв шум, някакъв страничен ефект е малък дребен кахър. Трябва да се търси отговорност за съдържанието, категоричен бе лидерът на РЗС.