Специален екип от юристи, икономисти, експерти по европейско право подготвят първия проектозакон, който РЗС смята да внесе в 41-ия парламент.

Той предвижда наказателна отговорност за министър -председатели и държавни ръководители, които с управлението си са ощетили страната.

РЗС счита, че отговорността на Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган трябва да бъде персонална.

Те трябва да понесат наказателна отговорност за целия 8-годишен период на проблеми на България, категоричен е лидерът на партията Яне Янев.

Според него докато тримата лидери не бъдат осъдени в страната няма да има истинска демокрация. На въпрос колко години затвор се полага за тримата Янев отговори:

Аз ако бях магистрат бих присъдил 100 години за всеки от тях.

В подкрепа за този закон следващия парламент Янев вижда: „Възможни партньори са на първо място ГЕРБ на Бойко Борисов, на второ място синята коалиция.

Според лидера на РЗС Станишев, Сакскобургготски и Доган са виновни заради бездарно и некадърно управление на страната.

Според РЗС управлението на тройната коалиция е довело до трайна и дългосрочна бедност на българските граждани. Освен това са прикривани схеми за източване на ДДС, укривани са данъци митническа контрабанда и е злоупотребяване с евросредствата.

Управлението на тримата лидери според РЗС е допринесло за създаването на олигархична прослойка.

На днешното си първо заседание управителният съвет на партията е приел декларация, с която остро се критикува тройната коалиция, освен това в нея се посочва, че вчера 25 април се навършват четири години от подписването на договора за присъединяване на България към ЕС.

Датата не е отбелязана официално то България.

"Страната ни продължава да е в капана на симулирани преход към демокрация, който превърна корупцията в злоупотребата с власт в начин на държавно управление, а държавата във формален член на ЕС."

 В управителният съвет на РЗС влизат 101 членове плюс 28 областни председатели

Днес е избран и политическия съвет на партията, в който влизат 11 души. Избрани са двама зам-председатели на управителния съвет - Атанас Железчев и Емил Василев.

Днес е избран и организационен секретар като постът се заема от тодор Велинов. Международен секрета става Живко Темелков.

Избран е и председател на експертния съвет Калин Манолов