Премиерът Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън са провели среща с официалния представител на производителя на машини за гласуване "Смартматик" за закупуването на допълнителния брой такива устройства, необходими за предстоящия вот.

Разговорът, който се е провел в Министерския съвет, е иницииран по идея на правителствата на Великобритания и България.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Втора фирма предлага на ЦИК да достави машини за вота

Втора фирма предлага на ЦИК да достави машини за вота

Разговорите със "Сиела Норма" продължават

Преди тях, министърът на финансите Асен Василев се е срещнал с фирмата производител в Министерството на финансите. Цялата информация е била предоставена на Централната избирателна комисия, за да може независимият държавен орган да вземе информирано решение по казуса.

По време на срещата в Министерския съвет британският посланик изрази категоричната си подкрепа за честното провеждане на изборите у нас.

Припомняме, че вчера Министерството на финансите се ангажира да осигури допълнително средства за ЦИК, след като бъде сключен договор за доставка на допълнителни машини за гласуване. Максималната прогнозна стойност на обществената поръчка е 4.35 милиона лева, като тя не може да бъде превишавана.

Фирмата, доставила предишните машини за гласуване, се оттегля

Фирмата, доставила предишните машини за гласуване, се оттегля

Парите били малко

Стана ясно, че втора фирма е отправила предложение за доставяне на нужния брой допълнителни машини - става дума за "Панов" ЕООД.

Преди това, "Сиела Норма" обясни на премиера защо иска 14 млн. лв. за машините за вота.