Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че изнесените данни за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов са първото солидно доказателство за тезата, която партията поддържа от няколко месеца, а именно, че има скрита коалиция между ДПС и ГЕРБ. Според него тази коалиция е имотна, икономическа и финансова.

Лидерът на РЗС посочи, че очаква да види дали премиерът Борисов ще удържи на единствената си последователна цел - да отстранява тези, които престъпват законите.

Още следващата седмица Янев ще поиска създаване на специална анкетна парламентарна комисия, която да разследва въпроса с имотите на вътрешния министър и това дали става въпрос за търговия с влияние.

Янев е уверен, че това няма да са единствените данни и факти, които ще представят от РЗС. Той добави, че партията ще продължи да разобличава и други подобни случаи.

Запитан с какви средства е купена новата сграда на партията, намираща се на „Дондуков 15", Янев отговори, че тя е взета под наем на изключително изгодна цена.

По думите му, ако субсидията на партията не бъде намалена, от РЗС ще се опитат да купят имота.
По повод слуховете за бой в парламента между депутата Красимир Велчев от ГЕРБ и Емил Василев от РЗС Яне Янев заяви, че не е видял подобно нещо.

Според него въпросите за боя са провокация, която цели центърът на вниманието да се измести от данните на партия за имотите на Цветан Цветанов.

Освен това Янев е на мнение, че ГЕРБ се страхуват от предсрочно разпускане на 41-то НС.
„Побойникът" Василев се обърна официално към Велчев с думите - „Успокой се Краси, повече няма да те бия."