Кризата с коронавируса е може би най-отличителната черта на годината, която изпращаме. Ако преди влизахме от криза в криза, през 2020 кризата беше глобална и непрекъсната. На второ място в България ще запомним протестите, чиито ефекти са спорни. Това заяви пред БНР комуникационният експерт от Центъра за анализи и кризисни комуникации Любомир Аламанов.

Той посочи, че през пролетта е бил факт добрият подход към информиране на населението по въпросите на епидемията, което се доказало с високото доверие към мерките. След това обаче приеманите предписания за безопасност често се отменяха и бързо се заместваха с други, което по негови думи е довело до намаляване на доверието и сриване рейтинга на оперативния щаб.

През лятото се изгуби време в политическото оцеляване според Аламанов.

Той отбеляза, че на протестите хората, които не харесват настоящото управление, са видели, че не са самии са спрели да се страхуват да изразяват недоволството си.

Вече трябвало да мирише на избори

Вече трябвало да мирише на избори

Според политологът Димитър Аврамов Мая Манолова и "Отровното трио" си направили чист пиар

Парламентарните избори през пролетта на 2021 г. ще бъдат предшествани от особено яростна кампания, коментира още Аламанов.

Той подчерта, че всички партии виждат милиардите, които се задават от Европа заради пандемията. Според него особено партиите от статуквото ще искат да останат и да участват в управлението.

"Хората трябва да разберат, че демокрацията не е да гласуваш веднъж на 4 години. Демокрация е когато всеки ден искаш, говориш, настояваш, протестираш, ако трябва, притискаш политиците да си вършат работата и да изпълняват обещанията си", изтъкна експертът.

Относно ваксинирането у нас Аламанов посочи, че в други страни първите, на които ваксината е била поставена, са били възрастни хора, а в България - министър и шефове на болници. Това обаче според него е бил правилен ход за българските реалности. По негови думи разяснителната кампания за ваксинирането наистина е необходима.

Манолова и Отровното трио правят блок, а не партия за изборите

Манолова и Отровното трио правят блок, а не партия за изборите

Няма да регистрират партия, дават платформа на гражданите