Мая Манолова с "Изправи се.бг" и "Отровното трио" подписаха споразумение за общо явяване на изборите. Очакването на "Изправи се.бг" е в тези листи да влязат много граждански лица, заяви Манолова. Тя се надява активните хора на България да намерят място в листите.

Споразумението обхваща действия преди, по време на и след изборите с сформиране на обща платформа, основана на принципи, за реформи и бъдещо управление.

След подписването на кратък брифинг Мая Манолова обяви, че имат принципно споразумение със Слави Трифонов и се надяват на такова и с "Демократична България". Манолова заяви, че са отворени към всички останали партии и най-вече към партии извън статуквото на този парламент. Тя изброи зелените движения, Движение 21 на Татяна Дончева, социалдемократите, Нова алтернатива, Волт и др. формации. 

Адвокат Хаджигенов от "Отровното трио" обясни, че блокът се основава на принципи, като засега единственият твърд принцип на подбор е непринадлежност към Държавна сигурност. Останалите критерии ще бъдат обявени публично. "Целта е да се постигне разчупване на политическия модел, посочи Хаджигенов и подчерта, че гражданите ще имат огромно преимущество

Аз имам особена чувствителност към жените, към момичетата, тези от тях, които са с активна гражданска позиция, обясни още Мая Манолова и ще настояват те да се включат в листите.

С "Отровното трио" са се споразумели за честни избори, за създаване на мнозинство, което да демонтира едноличния модел на управление, изработване на обща управленска програма, в която е залегнала реформа на съдебната система и драстично повишаване на доходите.

Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за другари с обща цел

Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за другари с обща цел

Продължават разговорите с демократичните сили за общо явяване на изборите

Ще се създаде парламентарна комисия, която ще извърши ревизия на управлението на Борисов.

Няма да регистрираме партия, обясни и адвокат Николай Хаджигенов. Днес с Мая Манолова разчупили политическите стереотипи. Ще продължим да правим различни неща, каза той. Те искат да победят корупцията. Срещу нас има огромен мастодонт, изтъкна Хаджигенов.

"Отровното трио" водело преговори за обединение и с Христо Иванов и Слави Трифонов

"Отровното трио" водело преговори за обединение и с Христо Иванов и Слави Трифонов

Това заяви адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио"