"Мая Манолова показа готовност да служи на гражданите си още като омбудсман. Показа тази готовност и сега. Аз не просто ще ѝ стисна ръката, аз ще застана до нея".

Това заяви адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио" пред bTV във връзка с предстоящите избори.

Той поясни, че предстои да бъде подписано предварително споразумение между тримата от "триото" като физически лица и Манолова като представител на "Изправи се.БГ"

Преди два дни проф. Велислав Минеков обаче постави ултиматум - той заяви, че ще се оттегли от активното политическо и гражданско участие, ако от извънпарламентарните опозиционни формации не се обединят.

Хаджигенов изтълкува думите му така: "Ние сме трима приятели от години, той няма как да напусне нас. Това, което казва е, че единственият начин да свалим хунтата, да се преборим с корупцията, е да се съберем всички заедно. Дори и да не е за всичко, дори да не е изцяло. Поне на първия етап ние трябва да започнем да работим заедно", обясни той.

Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за другари с обща цел

Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за другари с обща цел

Продължават разговорите с демократичните сили за общо явяване на изборите

От думите на Хаджигенов стана ясно, че разговори за обединение са водени и с Христо Иванов. Преди дни обаче съпредседателят на "Демократична България" заяви, че обединение с негово участие няма да има.

Христо Иванов ни каза "не" по телевизията. Ние проведохме с всички неофициални разговори и на този разговор с Христо Иванов не чухме "не". Чухме го онзи ден по телевизията. Разговорът беше конструктивен като с всички. Каза: "Ще мислим, ще говорим", обяснява Хаджигенов.

Отровното трио, Манолова и Слави Трифонов заедно следят честността на изборите

Отровното трио, Манолова и Слави Трифонов заедно следят честността на изборите

Създават мрежа и правила за наблюдение

Разговори са водени и със Слави Трифонов: "Със Слави разговорът беше лесен - Слави е директен, на моменти той е по-директен и от мен. Той е напълно наясно, че единствената възможност да преборим огромния силен враг е да се съберем заедно. Имаме сериозни противоречния, но Слави показа, че е готов да ги оставим за някой друг ден, защото в момента не са подходящи. Каза, че ще мисли, ако има вариант, ще го направим, защото те чудесно разбират какво се случва", поясни Хаджигенов.