Ако правителството не си спази програмата, автоматично да пада от власт. Това предлагат от ПП "Българско национално обединение" (БНО).

От БНО предлагат също вотът да не е таен, а явен и всеки кандидат да има урна, в която да се прави явен избор.

"Ние предлагаме българското правителство да бъде избирано с програма, която да е в синхрон с предизборните обещания", заяви по време на пресконференция в БТА Александър Атанасов от БНО.

Идеята им е да бъде отбелязано по месеци какво ще бъде извършено, а ако правителството не спази програмата, автоматично да пада от власт. "Това трябва да бъде заложено като правило", категоричен бе той.

"В момента над България прелитат непрекъснато самолети", обяви Атанасов и постави следните въпроси към президента Румен Радев: какви са тези самолети, какви са тези неща които разпръскват, че правят плътен слой газове над големите градове и защо никой не говори за това.

"Трябва да се обърнем към вътрешния фактор - да акцентираме върху националните ценности и национална ни идентичност", заяви на свой ред кандидат-депутатът от БНО Йордан Гаврилов. По думите му, 80% от храната, която консумираме е внос и "жива отрова".