Явно е, че "златния пръст" го държи друг. „Златният пръст" в момента е във Вашингтон и получава инструкции от своите началници в ЦРУ. Това обяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в кулоарите на парламента.

Той остро осъди бившия премиер Бойко Борисов, че в момента е на посещение в САЩ, а не е тук да гласува по внесения от неговата партия вот на недоверие.

Нито ГЕРБ, нито извънпарламентарните партии всъщност искат оставка, заподозря Сидеров. Според него,  ако ГЕРБ присъствали в пълен състав и хората на Бареков не отсъствали, то Орешарски вече нямало да е на власт.

До края на юли могат да бъдат проведени изборите. Ако сега кабинетът подаде оставка и се направят всички нужни процедури, на 27 юли най-късно може да има избори, прецени лидерът на националистите.

Изведнъж виждаме, че всички се уплашиха - реформаторите, Бареков, Борисов. Объркването е при всички партии, само при Атака нещата са ясни, смята Сидеров.

Той поиска да знае защо Орешарски отказва да каже кога ще даде оставка, „що за агония е това". Кабинетът не се вслуша в нашите предложения, особено в социалната сфера. Орешарски с нищо не се различава в политиката си от Борисов - същото треперене пред американския посланик, същата колониална политика.

С този аргумент Сидеров обоснова решението на четвъртата партия в НС да поиска оставката на правителството.

В момента се водят задкулисни договорки между „България без ценз", ГЕРБ, БСП и ДПС. Бареков се предлага на всички, широко разтворил крака като манастирски порти на Великден.

ГЕРБ се договаря с ДПС за кабинет в следващия парламент. Можем да очакваме всякакви генно-модифицирани продукти в следващото на НС, цветисто прогнозира Сидеров.