Председателят на СДС Мартин Димитров внесе заявление в Централната избирателна комисия за изборите за Европейски парламент (ЦИКЕП).

Поводът е внесените по-рано документи от Пламен Юруков и Пламен Радонов за регистрация на партията за участие в изборите за Европейски парламент.

Господата Юруков и Радонов не представляват партията, пише в заявлението.

Представените документи за регистрация са подпечатани с фалшив печат, а не с автентичния печат на ПП"СДС".

„Моля, служебно да извършите справка за това, както и сравнение и с документите, съхранявани в архива на ЦИК от предишни регистрации за участия в избори на ПП"СДС" - сама или в коалиция.", казва Мартин Димитров. Внасянето на изискуемия депозит е извършено в нарушение на финансовия правилник на партията.

Неправомерно ЦИКЕП е приела вместо изискуемия оригинален документ от Сметната палата, негов дубликат, издаването и представянето на какъвто представлява грубо нарушение на нормативните актове и на вътрешните правила на самата Палата.

От заявлението става ясно, че партията оттегля неправомерно подаденото на 30.04.2009 г. от Пламен Радонов и Пламен Юруков заявление за регистрация на партията за участие в изборите за избиране на представители в Европейския парламент на 7.06.2009 г. „и желаем приложените към него документи да ни бъдат незабавно върнати."

Припомняме, вчера Мартин Димитров заяви, че  ЦИКЕП няма да регистрира СДС.

Тази фалшива регистрация няма да я има каза той по време на пресконференция, но отказа да съобщи от къде има информация за това.

Според Димитров за последните 5 години много хора изпитват ужас от обединената десница и според него това е обяснението за разразилите се скандали около партията.