За два часа 1500 бургазлии подписаха "заповеди за уволнение" на правителството в започналата днес кампания на опозицията „Аз съм европеец". Кметът на Бургас Димитър Николов също се разписа за уволнението на тройната коалиция.

Протестната кампания срещу управлението на тройната коалиция събра местните структури на партиите ГЕРБ, СДС и ДСБ - членки на ЕНП, съобщиха от агенция „Презента" .

Гражданите на Бургас, които се присъединиха към инициативата, получаваха стикери с надпис "Аз съм европеец". Посланието на десните е, че хората трябва да се чувстват свободни да показват народната воля и демократично да участват в управленските процеси на страната.

Заповеди за уволнение на кабинета подписаха много пенсионери, разочаровани от социалната политика на управляващите.

"Това е само началото и тази подписка ще даде ясна представа за одобрението на правителството, защото тройната коалиция се крие зад едно изкуствено мнозинство и ако имат морал ще излязат с чест от управлението на страната." - заяви Димитър Бойчев.

Да подкрепи подписката в морския град пристигна Красимир Велчев, член на Националната изпълнителна комисия на партия ГЕРБ.

Областният председател на СДС Владимир Павлов и общинският координатор на сините Вълчо Чолаков бяха сред първите, разписали заповедите за уволнение.

Народният представител от ДСБ Светослав Малинов пристигна в Бургас, за да се включи в началото на кампанията "Аз съм европеец".

Подписката продължи в партийните клубове на трите политически сили в града.

На други места в Бургаско също се подписваха заповеди за уволнение на Сергей Станишев и управляваното от него правителство.

В община Айтос подписката стартира срещу пощата в града. В Средец пунктът е разположен до сградата на Общината. В Община Несебър има два пункта - един в стария град на площад "Месембрия" и втори в центъра на Равда. В Камено, Поморие и Карнобат също има обединени пунктове за събиране на заповеди за уволнение на тройната коалиция.