Възможното следизборно управление е ГЕРБ, партиите от сглобката плюс ИТН и БСП. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в Партийния дом. Аз съм прагматик човек, обясни той. Едно и също се говорело от всички партии, по думите му. Често било да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не депутатите да се правят на мажоритарно избрани.

Борисов отново настоя за промяна на изборната система. милиарди сме изхарчили за избори и резултат няма, по думите му. Лидерът на ГЕРБ предлага изборите да се направят по-интересни дали с мажоритарен елемент, дали с гръцки вариант. Промени в изборното законодателство можели да се случат и преди вота, ако има политическа воля, според Бойко Борисов.

Борисов заговори за промяна на избирателната система

Борисов заговори за промяна на избирателната система

Той призова за сключването на джентълменско споразумение за евентуално бъдещо управление

Относно бъдещо участие в управление с някое от ДСП-та, лидерът на ГЕРБ подчерта, че първо трябвало да се види колко депутати ще вкарат в следващия парламент и дали ще имат решаваща роля. Но пък призна, че ДПС било част от сглобката. То беше в пълната сглобка, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Той, Кирил Петков и Делян Пеевски водили разговорите с Володимир Зеленски за предоставяне на въоръжение за Украйна.

Да не се залагат невъзможни коалиции още от сега, настоя Бойко Борисов.

Бойко Борисов се позиционира: Да има правителство и да управлява ГЕРБ

Бойко Борисов се позиционира: Да има правителство и да управлява ГЕРБ

Който иска да се позиционира около първия е добре дошъл

ГЕРБ са готови да загърбят решението си да не правят коалиция с БСП, само за да има правителство. Хората искат правителство, според него. Попитан иска ли да е отново премиер Борисов отговори: "Аз не искам, партията иска, три пъти ми стига."

Лидерът на ГЕРБ е ядосан от ПП-ДБ, които атакували кандидата за нов български еврокомисар Екатерина Захариева и припомни, че сглобката се счупила заради един министър.

Лидерът на ГЕРБ отрече в партията да има около 15 депутати, зависими от Делян Пеевски. Всички ги е яд, че ГЕРБ е монолитна партия, категоричен бе Бойко Борисов. Според него резултатите от изборите можели да дисциплинират ПП-ДБ. Същевременно той и се похвали, че е най-успешният премиер.

Ивайло Мирчев зове Борисов и Доган да излязат и да кажат за Пеевски

Ивайло Мирчев зове Борисов и Доган да излязат и да кажат за Пеевски

Който държи прокуратурата, съдебната система, институциите и службите, по думите му