С голямо джамбуре в столичния квартал "Люлин" и Берковската духова музика Коалиция "Реформаторския блок - Глас Народен" закри предизборната си кампания.

За хепънинг не като за последно, а като за начало призова лидерът на СДС - Божидар Лукарски. На сцената в столичния квартал "Люлин" специален гост от Сърбия е изпълнителят Марко Маркович.

В началото Божидар Лукарски призова симпатизантите в неделя да са максимално мобилизирани. "Изкарахме невероятна кампания най-хубавата в моя живот", сподели Лукарски. "Ние сме най-добрият отбор", заяви Лукарски и изтъкна, че няма нищо по-добро от техния отбор в дясно.

Той не пропусна да отбележи, че именно Светльо Витков е човекът, който може да бие и Радан Кънев и Корнелия Нинова, защото преди 25 години той е пълнил залите. Кои са били тогава Нинова и Радан, запита Лукарски.

Преди концерта Витков заяви: "Направихме голяма крачка, показахме на всички, че обединението на автентичната десница е пътят. Ние сме коалиция - ние сме единствената алтернатива на тези избори в дясно".

Той обеща на избирателите и симпатизантите, че ще бъде същият какъвто е бил през всичките тези 25 години и ще вложи всичките си налични 46 години, за да работи за хората и да подобри живота им. "Ще работя за вас - не за себе си", обеща лидерът на Глас Народен.

Коалиция "Реформаторски блок - Глас Народен" влизаме в парламента. Това каза пред медиите Божидар Лукарски преди началото на хепънинга по повод края на предизборната кампания.

Той апелира към гражданите, които и от носталгия към старото СДС и от различното разбиране за автентичната десница, различна от ГЕРБ - да ги подкрепят.

Лукарски заяви, че залагат на умерени консервативни десни политики. Той посочи, че влизайки в 44-тия парламент ще спрат щенията на "Позитано" 20 да съставят правителство и да обърнат наклона на България в посока, различен от евроатлантическите ценности, на които коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" се опира.

От коалицията залагат на приоритети на развитие, без бомбастични обещания. От коалицията предлагат мерки, с които да изсветлят икономиката, свързани с ДДС регистрацията.

Светльо Витков, лидер на партия Глас народен зави, че това, което би искал хората да са чули е, че обединението прави силата. По думите му обединението наистина е сила и дясното трябва да се обедини.

"Това искахме да разберат, че с разединение никой не печели". Според Витков всеки трябва да отиде и да гласува в неделя, за да може след това да търси отговорност от личностите, които е подкрепил. "Гласуването е единият момент, след това е гражданския натиск", заяви Витков. "Ако някой ви е предал - мачкайте го", обърна се той към избирателите.