Борба с порока, проституцията и дрогата, а НСО ще бори терористите, предлага идеологията на новата формация на Радан Кънев. "Нова република" си поставя амбициозна цел - силна България. Формацията представи политическата си програма.

Нова република, нова икономика и нова надежда са целите на новаторите. Еднопартийната диктатура и партийната номенклатура загубили държавата ни, според Трайчо Трайков, говорител на формацията. Затова и искат нов модел.

Двойно увеличение на парите за образование предлагат още от "Нова република". Хората на Радан Кънев обещават още на първата година 20% скок на учителските заплати.

Силна, здрава и образована нация, иска "Нова република". Затова и предлагат още мандатност на училищните директори и премахване на регионалните дирекции в просветата.

С 50% за 15 години се е увеличил броят на чиновниците.

Край на политическите назначения в държавната администрация, обеща още Трайков, като категорично заяви: "Ще изкореним партийните обръчи".

От "Нова Република" предлагат Пакт за растеж без корупция

От "Нова Република" предлагат Пакт за растеж без корупция

Искат да видят дали идеята им ще събере и други партии

Малка и независима администрация си поставя като цел формацията. Ще освободим администрацията от партийните назначения, закани се и Вили Лилков. Парелелно с това те предвиждат 30% ръст на заплатите за чиновниците на третата година от управлението и направена административна реформа.

Ниски данъци гарантира формацията, обещават още ръст на пенсиите съобразно вноските и 700 лева средна пенсия до края на мандата.

Чист въздух и екологичен транспорт, планират още от формацията.

В платформата им ключов акцент са борбата с корупцията и съдебната реформа. Партиите на статуквото опраскаха съдебната реформа, недоволен е Петър Славов. Според него има много условни наклонения в предизборните обещания за реформа на Темида. Антикорупционна дирекция в прокуратурата, предлага той.

С „Нова република” Кънев се закани да изнесе "обувките" от политическия терен

С „Нова република” Кънев се закани да изнесе "обувките" от политическия терен

Щели да ги изнесат заедно с краката, закани се още Кънев

Операция "Чисти ръце" в съдебната система и службите за сигурност планира Нова република. Коренна промяна на Закона за НСО предвиждат те. Качествените служители на НСО ще борят тероризма, нямало да обслужват тесен кръг хора, искат хората на Радан Кънев.

Антикорупционен пакт предлага Радан Кънев

Антикорупционен пакт предлага Радан Кънев

"Нова република" се регистрира в ЦИК

Според тъмносиния лидер тази програма е единствената алтернатива на двете социалистически формации ГЕРБ и БСП. Българската политика се е изродила до партийни назначения, кражби и сеч на българската гора, недоволен е той.

Според него, състезание по социалистически популизъм си организирали ГЕРБ, БСП и Патриотите. Предлагаме най-добрите институционални мерки. Обявяваме борба с порока, наркоманията и проституцията, допълни Радан Кънев.