За Цветан Цветанов номер 12 означава победа, която предстои за ГЕРБ на изборите. Той пожела успех на всички и настоя за толерантност.

Георги Свиленски от БСП видя ясна задача зад номер 18- първо място и осем евродепутати. "Надявам се с това число да се случи промяната с България, смяната на властта и изгонване на ГЕРБ от властта", отсече социалистът.

Не сме нумеролози* от школата на Питагор, партия "Атака" е дала ясно своите каузи и цели. Това заяви водачът на листата на националистите на Волен Сидеров Георги Димов. Партията щяла да се бори да си вземе своето от ЕС.

И Ангел Джамбазки не разчита на нумерологията. Номерът е добър, обясни той. Разтълкува, че за ВМРО ще има трима евродепутати.

"Номер 20 е номерът на успеха", заяви и Илхам Кючук от ДПС. Именно на 20 години е младежката организация на партията и в тази кампанията разчитали на младите си кандидати. Ние знаем как трябва да се реформира ЕС, обясни Кючук.

От "Да, България" ще покажат, че страната ни може да е силна в сърцето на силна Европа.

Валери Симеонов тръгва към ЕП под №1

Валери Симеонов тръгва към ЕП под №1

ЦИК изтегли номерата на бюлетините -

Веселин Марешки е доволен от номера му в интегралната бюлетина. Той показвал колебанието за "Воля" дали ще са двама или трима в ЕП. Затова му се паднал номер 23.

От "Път на младите" пък се оплакаха, че НФСБ се намесили и затова са под номер 2.

Хората на Евгения Банева пък обещават шоу от ареста. Очаквайте много шоу от нас, заяви Георги Георгиев.

"Прецедент в историята е човек от ареста да води политическа кампания", обясни той. Това, че Банева щяла да е в ареста нямало да пречи, даже щяло да е по-интересно.

От ареста ще се води може би и още една кампания - тази на Десислава Иванчева, която също тръгна към Европейския парламент.

"Едно и едно - две - три Десислава и Биляна", така Петър Кържилов разтълкува номера в бюлетината. Хората й също са готови да водят кампанията и от ареста.

*Нумерология е псевдонаука за числата. Назовават я като "магията на числата", като концепцията ѝ е близка до тази на астрологията и други паранауки от античността. Използва се за "прогнозиране бъдещето посредством изготвяне на предсказания основани на числата, т.е. за манипулиране и насочване на общественото мнение и масовото съзнание в желаната насока.