ДБГ отчете колко гласа губи на президентския вот, както и перспективите пред партията. Лидерът Меглена Кунева събра актива, за да отчетат резултатите от вота.

Иначе стана ясно,че ДБГ няма да участва в правителство в рамките на този парламент. Ако ГЕРБ искат да правят нов кабинет в този парламент, ДБГ може да подкрепи, но няма да даде кадри.

Партизанщина бил новият десен проект, разсъждават в РБ

Партизанщина бил новият десен проект, разсъждават в РБ

Тъмносините искали да пипнат горяща печка

За референдума Меглена Кунева смята, че не така трябва да се организира мажоритарния вот, както се предложи в допитването на Слави Трифонов. Почти година щяло да отнеме районирането на страната при мажоритарен вот.

Радикална нормалност е новата цел на партията й, както обясни Кунева. Това не е игра, коментира тя идеята за мажоритарен вот и настоя да се окаже отпор на популизма с тази тема. Да системата има грешка, съсгласи се Кунева за настоящата избирателна система.

За партийните субсидии от ДБГ искат спадаща скала от определен брой гласове нагоре.
Стана ясно, че СБГ все още таят съмнения относно задължителното гласуване. Не то можело да реши проблемите на избирателната система.

По всички тези теми РБ щели да говорят с държавния глава в рамките на политическите консултации.

Оставката на Борисов не е краят на РБ, убеждава Кунева

Оставката на Борисов не е краят на РБ, убеждава Кунева

Петър Москов остава твърдо в Реформаторския блок

Кунева ще настоява този парламент да приеме антикорупционния закон. Ще иска още да коментират и българското председателство.

Реформаторският блок трябва да остане отворен проект, категорична е Меглена Кунева. Всеки глас в него щял да се чува. Смятам, че можем повече и искаме да работим, каза още лидерът на ДБГ.

Реформаторите ще искат парламентът да няма коледна ваканция, за да свърши важната законодателна работа. ДБГ са готови да изготвят пътна карта за прерастване на блока в единен субект.