Като най-важен акцент поставям върховенството на закона и с моите колеги се обединяваме около мотото - почтеност, прозрачност и професионализъм. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев в първата си реч в Гербовата зала на президентството при представяне на служебния кабинет от президента Румен Радев.

За мен да бъда служебен премиер е висока чест и отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания, ще работя почтено при спазване на върховенство на закона за гражданите и в полза на гражданите, увери служебният премиер.

Румен Радев заложи амбиция за демократично единодействие във втория си служебен кабинет

Румен Радев заложи амбиция за демократично единодействие във втория си служебен кабинет

Постави задачите: честни избори и Плана за възстановяване

Основен приоритет в работата на служебното правителство ще бъдат честните и свободни избори при спазване на законовите разпореди. Той очаква отговорно отношение от всички институции, като увери, че служебният кабинет ще бъде безкомпромисен в това отношение.

Стефан Янев увери, че ще даде всичко от себе си, както ще направят и всички негови колеги министри, да започнат процеса по решаване на проблемите на страната. Стефан Янев заяви, че ще възстанови част от загубеното доверие към институциите.

Служебният кабинет ще настоява всички институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите и в техен интерес. Ще положат усилия за ефективна комуникация, което обществото очаква - за по-смислено говорене и действие. Само с общи усилия могат да бъдат постигнати резултати, да подадат ръка и да възстановят диалога с малкия и среден бизнес, засегнат от пандемията, настоя Янев.

Малките и средни предприятия са основен работодател и осигуряват прехраната на редица български семейства, посочи Стефан Янев.

Премиерът отиде пеша до Министерски съвет, но отказа каквито и да е било коментари. Церемонията по предаването на властта от Бойко Борисов ще бъде закрита за медиите, както стана ясно вчера от прессъобщението на МС.

Властта се сменя при закрити врати в МС

Властта се сменя при закрити врати в МС

След церемонията в президентството