Утре ще се състои церемония по предаване на властта от страна на правителството на Бойко Борисов и служебното, второ в мандата му, правителство на президента Румен Радев.

Церемонията по приемственост в изпълнителната власт ще се състои на 12 май 2021 година в Гранитната зала на Министерския съвет.

От пресцентъра на МС съобщават датата - утре, 12 май, но не и час. От пресцентъра заявяват още, че ще бъде предоставена допълнителна информация, включително снимки и видео от церемонията, което означава, че журналисти и медии няма да бъдат допускане.

Припомняме, че от повече от година заседанията на Министерски съвет са закрити или се провеждат с видеоконферентна връзка, а единствените брифинги в Министерски съвет са тези на Националния оперитивен щаб във връзка с развитието на епидемията от коронавирус у нас.

Преди това обаче по традиция в президентството ще се състои официалната церемония, на която президентът Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство. Тя ще бъде открита за медиите.