Задължителната медиация и споделените родителски права са сред законодателните промени, които ще борят с агресията в училище, коментира пред БТВ депутатът от "Обединените патриоти" Славчо Атанасов.

Регистрираните случаи на агресия в училище през 2016-та година са 7017, а през 2014 г. са едва 3268. Има много причини за това, но една от тях е липсата на внимание от страна на държавата, обясни Атанасов.

МВР се хвърля на борба с телефонните измами и младежката агресия

МВР се хвърля на борба с телефонните измами и младежката агресия

Предвиждат мерки за повишаване на образователния, културния и социалния статус на маргинализираните групи от обществото

Той посочи, че децата копират модели, а в началото на 90-те "момченцата копираха модела на мутрите, а момиченцата - на твърдата чалга и силиконовите красавици". Днес тези хора отглеждат своите деца и виждаме резултатите, допълни той.

Промените, които се предвиждат, са семейства, решили да се разделят, задължително да минават през медиатор. Освен това да се заложи на споделено упражняване на родителските права, защото когато детето остане само с единия родител, той много често го настройва срещу другия и тези деца вече са в риск. Трябва да гледаме не само училището, но и семействата. Без семейството училището е безсилно, обясни депутатът.

Цветанов: Ще осигурим по-добра училищна среда

Цветанов: Ще осигурим по-добра училищна среда

Образованието е основен приоритет през 2018 г…

Според Атанасов в коалицията категорично няма проблем, тя няма да се разпадне, вотът на недоверие няма да мине, защото никой не иска избори преди европредседателството.

Бойко Борисов и Валери Симеонов са със силни характери, и двамата са лидери и в края на краищата в една коалиция не всичко върви гладко, понякога приоритетите с разминават, но въпросът е посоката, каза той. Според него в коалицията ще надделее разумното в името на държавата.

Борисов не трябва да дава оставка без консултиране с Обединени патриоти

Борисов не трябва да дава оставка без консултиране с Обединени патриоти

Агресивната политика от миналото трябва да остане на заден план, а "златна прегръдка" между ГЕРБ и националистите няма, смята Сидеров

Във връзка със зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, срещу когото беше повдигнато обвинение за измама, депутатът Атанасов коментира, че във всяка партия има черни овце, а подобни скандали гърмят във всички партии.