Правната комисия попари ветото на президента Румен Радев върху Закона на ДПС за фалиралата КТБ. Ние не споделяме мотивите на държавния глава, заяви Хамид Хамид.
По думите му в нашето законодателство е уреден въпроса кога един закон действа със задна дата. Това изключение се прилага по изключение и според депутата от ДПС такъв е и случаят с КТБ.

Не виждам нищо недопустимо или противоконституционно, както четем в мотивите, убеден е Хамид. Неговият съпартиец Йордан Цонев е изненадан от питането на президента Румен Радев какъв е този обществен интерес. Законопроектът не е противоконституционен, категоричен бе той.

Първото заседание по делото КТБ тръгна

Първото заседание по делото КТБ тръгна

Специализираният наказателен съд даде ход на делото за КТБ от четвърти път

Даваме знак, че когато става въпрос за обществен интерес, законодателят ще бъде безкомпромисен, подчерта Цонев. Това е изключително важен сигнал и ние трябва да го дадем, настоя той. Всеки, който искал да заобиколи правилата, трябва да е наясно, че нямало да му се размине.

От БСП уважават и до някъде разбират мотивите на ДПС да внесат промените в Закона за банковата несъстоятелност, но не ги споделяли. Законът, според червените, щял да доведе до хаос.

БСП и ДПС се скараха за КТБ

БСП и ДПС се скараха за КТБ

Хамид Хамид: Тезите на левицата са щуротии

Дано това законодателство доведе до по-добри резултати, отколкото предишно извънредно законодателство, заяви Крум Зарков, който съзря мнозинство в подкрепа на предлагания от ДПС закон.

Той иска закон за банковата несъстоятелност, който да отговори на банковите предизвикателства. Според председателя на правната комисия Данаил Кирилов не за първи път се приема закон със задно действие, а темата за КТБ е от няколко парламента насам.

Според Филип Попов не е ясен ефекта от закона. Синдиците на КТБ застанаха зад закона, тъй като той щял да им помогне в масата на несъстоятелността да влязат 1,4 милиарда лева.
Кредиторите и вложителите щели да си получат парите. Ако не се приеме, това щяло да е в помощ на длъжниците.

Цветан Василев с писмо до съда обяснява, че е невинен

Цветан Василев с писмо до съда обяснява, че е невинен

Виновни са тези, разграбили КТБ след фалита й