Новият Закон за обществените поръчки (ЗОП) донесе допълнителна работа за депутатите, които ще работят извънредно във вторник именно, за да го приемат окончателно.

Макар че вече няколко заседания народните представители почти без дебати си приемат написаните нови законови правила за провеждане на обществени поръчки, времето явно не им стига. Заради това председателят на Народното събрание Цецка Цачева предложи депутатите да се съберат извънредно във вторник от 11 часа. Дневният им ред за работа ще е довършване на второ гласуване на ЗОП, както и второ гласуване на измененията в Закона ветеринарно-медицинската дейност.

Извънредната работа не се хареса на депутата от Реформаторския блок Гроздан Караджов, който поиска да разбере защо е необходимо важните текстове да се гледат в извънредно заседание. "Кои следващи закони са толкова важни, че да трябва да гледаме ЗОП в извънреден ден?", попита Караджов.

Въпреки недоволството му обаче мнозинството депутати приеха да работят с един ден повече другата пленарна седмица.

Преди това пък народните избраници мълчаливо и единодушно гласуваха оставката на зам.-председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Маргарита Златарева. Тя сама е подала молба до парламента, с която иска да й бъдат прекратени предсрочно пълномощията поради лични причини. Златарева бе излъчвна за зам.-шеф на ЦИК от квотата на ГЕРБ.