ДОСТ и ДПС „си мерят” посещенията в Турция. След като вчера от движението се похвалиха с посещение в южната ни съседка, днес Лютви Местан и хората му обявиха на брифинг в Народното събрание за предстоящата си визита в Турция.

Местан започна съобщението си с това, че на днешното Благовещение нямало да съобщи блага вест за някои хора, явно визирайки бившите си съпартийци. И той, и хората му щели да се видят с основната опозиционна партия в Турция.

Поканата от там дошла час след срещата на турската опозиционна партия с ДПС. От ДОСТ за разлика от бившите си съпартийци, ще имат разговор и с лидера на управляващата партия и премиер на Турция Ахмет Давутоглу.

Лютви Местан вече се отчел пред премиера Бойко Борисов къде ще ходи и с кого ще се вижда в Турция.

На 10 април пък ДОСТ събира над 1000 учредители, за да се легитимира в политическото пространство. ДОСТ е истински либерална партия, коментира Лютви Местан. Вече бил готов уставът на партията.

Въвеждаме за първи път глава „мандат”, похвали се той и обясни, че никой не може да бъде лидер или областен лидер два последователни мандата.
Всички партийни решения пък трябвало да се вземат след дебати иначе щели да се считат за нелегитимни.

По темата кой е реалният собственик на "Булгартабак", Местан се обяви за некомпетентен и обяви: „Добре е не само ние, но и цялото общество да знае кой е реалният собственик на Булгартабак”.

За срещата между Местан, Давутоглу и Борисов, създателят на ДОСТ бил преводач по неволя, както самият той се обяви.