Здравният министър Москов пак ни изненада, коментира в социалната мрежа лидерът на БСП Михаил Миков.

"Министърът постанови на всички държавни, общински и - забележете - частни - лечебни заведения, да поемат обслужването на здравноосигурените лица. Вероятно - заради протеста на личните лекари. Е, как лечебните заведения ще поемат огромния поток от пациенти, останали без лични лекари, без да настане хаос и в пълно противоречие със закона?", недоумява юристът.

Миков си задава резонния въпрос за чия сметка ще стане изпълнението на призива на здравния министър. "Нали болниците нямат право да получават пари от Здравната каса за извънболничната помощ, за която отговарят личните лекари? Значи ли това, че ще плащат хората? Или пък министърът е решил да върне безплатното здравеопазване?
Как министър може да разпореди каквото и да е на търговски дружества, в каквито превърнаха десните държавните болници преди години?", недоумява лидерът на БСП.

Някой в министерството чел ли е закона, преди да заповядва каквото и да било?", пита червеният депутат, който бе председател на 42-то народно събрание.

Той не пропуска да извлече политически дивидент от ситуацията. "Дотук стигнахме, защото десните превърнаха здравето в стока, с която се търгува. Онова, което започна правителството на Борисов с претенция за реформа, все повече заприличва на хаотични действия, показващи абсурда на здравната система, създадена от десницата по времето на Костов, която е дошло време да се промени из основи", завършва Миков.