Герберите се възмутиха от крехкото опозиционно присъствие в пленарна зала.

Упрекваха ни, че сме национално безотговорни, заяви Красимир Велчев на брифинг в парламента. Две партии в парламента, които най-много настояха, унижават парламента, подчерта той.

Левицата имала двама души в зала. Другите, визирайки ДПС, със служебни коли правели предизборна кампания.

Къде са, попита Велчев. Пречи се на работата на парламента, ядосан е той. Това са недопустими неща, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Велчев атакува ДПС за гарантираната подкрепа за Пламен Орешарски и заподозря, че те щели да финансират кампанията му. 

ДПС обяви подкрепата си за Орешарски
Обновена

ДПС обяви подкрепата си за Орешарски

Г-н Орешарски покрива изцяло профила, който ние сме очертали, заяви лидерът Карадайъ

На въпроса на News.bg дали на днешното отсъствие на опозицията ще отвърнат с липса на кворум утре, когато е парламентарният контрол, Велчев обясни, че няма да предприемат такъв ход. Тук се коват законите, обясни той и настоя в парламента да се върши работа, а не да се използва за популизъм.

Герберите не искали да се нарушава правилника на парламента и затова настояли да не се използва законодателя за кампания. Ваканцията обаче пропаднала заради исканията на опозицията. Утре сме тук, подчерта Красимир Велчев.

И Георг Георгиев е смутен от липсата на опозиция в залата. Днес ДПС не са на работа, за да правят кампания, обясни той. Изненадан е, че те подкрепят Орешарски, когото свалили от власт.

ДОСТ на Местан застана зад Цецка Цачева

ДОСТ на Местан застана зад Цецка Цачева

Новината съобщи лидерът на партията Лютви Местан

За дадената от ДОСТ подкрепа за Цецка Цачева от ГЕРБ посочиха, че никой не е молил Местан за подкрепа. Заподозряха скрит замисъл в непоисканата подкрепа за Цецка Цачева.