Президентът Георги Първанов трябва да свика Консултативния съвет по национална сигурност относно новосъздадената Мюсюлмандемокартическа партия.

Това заяви в студиото на БиТиВи лидерът на партия Атака Волен Сидеров.

Това е провокация на ДПС, която контролира региона, смята още той.

Има логика да бъде провокация от ДПС, защото те излязоха от властта чрез вота на българските избиратели. ДПС владее всичко там и нищо не става без тяхното съгласие. Тази поява е под тяхната протекция и с тяхната стимулация.

Радвам се, че премиерът реагира бързо и обяви, че Мюсюлмандемокартическата партия на братя Юзеирови е противоконституционна, каза лидерът на Атака и запита къде е реакцията на президента.

По думите на Сидеров Първанов се крие и се спотайва, а това е достатъчно сериозна тема, за да се свика Консултативният съвет по национална сигурност.

Това не е първата провокация от този тип, допълва още Волен Сидеров - мюсюлманска партия от този тип с откровено враждебно отношение.

Подобни организации трябва да се възприемат като заплаха, защото те не само измерват реакцията на общественото мнение, но действат и във връзка с външни фактори.

Там където има кмет на ДПС националите празници на България не се празнуват, кметът се скрива, на него очевидно не му е приятно, обясни Сидеров.

Не трябва село Славяново да става българското Косово, макар че самият Доган е плашил много с подобни неща. Държавата трябва да реагира много твърдо и тези, които провокират трябва да отидат на съд.

Тук да излязат двама братя и да искат да наричат улици с имена на турски незнайни войни е подигравка с националното ни достойнство. На незнайните сатрапи от армията на Сюлейман паша, които са избили 14 000 българи, или от Баташкото клане, може би на някой от тях искат да нарекат улица, възмути се Сидеров.

Според лидера на Атака в България няма дискриминация към нито едно малцинство и с това не трябва да се спекулира.

По думите му трябва да реагираме като общество и институция. Прокуратурата трябва да се намеси.
Има нужда държавната ни администрацията, да е категорична, че няма да минат подобни провокации.