Премиерът Борисов обеща българите да усетят ефекта от здравната реформа на 1 януари.

От 1 януари, когато стартираме и електронната карта, когато стартираме и здравната карта, мисля, че ще се дисциплинират и болниците, и в същото време най-вече пациентите ще разберат разликата, посочи премиерът в интервю за БиТиВи.

По думите му, не само че няма откази да бъдат лекувани пациенти, но „до този момент ние лекуваме повече хора, отколкото всички предишни години. Аз разговарях с доста от шефовете на големите болници и виждате, че те си мълчат", уточни Борисов.

Той информира, че до 10 дни службите ще са готови с разследване как става източването на парите за здраве и ще бъде доказано как „капка по капка - вир става".

Според Борисов случаите, които ще бъдат показани са фрапантни - как, примерно, операция на едно нещо се пише в документите като операция на апендицит, да речем, за да могат да се вземат пари.

Премиерът обясни и отсъствието си от парламента на днешния първи пленарен ден, при положение, че от пресслужбата му бе анонсирано, ще той ще бъде.

Просто за мен не е нов сезонът. Ние не сме спрели да работим и през август, и през юли, за да го имаме за нов политически сезон, заяви Борисов.

Той определи като нагли изявленията на Костов и Станишев, а думите на последния, че ГЕРБ са "мрънкащо правителство" Борисов коментира лаконично - явно пак са му казали да се прави на мъж.

Премиерът Борисов обеща и до 10-15 дни нови операции на полицията - „След магистралните грабежи, след отвличанията, след тази група, извършила толкова убийства и планирала други, мисля, че си заслужават парите, които даваме на МВР".