Не виждам ясна концепция при работата на парламента, нито смислени законопроекти. Това коментира Найден Зеленогорски, който е част от ръководството на "Движение България на гражданите" (ДБГ) и на Реформаторския блок.

Не бих написал повече от 3 с два минуса на парламента и 3,5 на правителството, отговори Зеленогорски на въпрос за оценката към работата на двете институции.

"Когато няма план, се вижда едно лутане, както в момента. Да се отнеме част от финансирането на съсловните организации ли е най-големият проблем", попита той в интервю за телевизия BIT.

По думите му, не бива да се губи време за започването на борбата с корупцията, затова не разбирал защо при наличието на приет на първо четене законопрокет, не се заемат с него, а отново има отлагане и отново се говори за нов проект.

"Не съм убеден, че има политическа воля за приемането на такъв закон и затова е и отлагането", каза още Зеленогорски.

Според него при тази липса на експертиза и желание за сериозна работа, извънпарламентарните партии трябва да имат силни позиции и да има единодействие по важните за обществото теми.

Зеленогорски припомни за проведената кръгла маса за изборното законоателство, в която участие взеха партиите от демократичната общност, и изрази очакване подобни дискусии в да има и по отношение на борбата с корупцията, съдебната реформа.