Атаките, свързани с ревизии на министерства, ресор на Реформаторския блок са "мокри поръчки" и опит за хвърляне на кал по блока. Така съпредседателят на парламентарната група на РБ в 43-ия парламент Найден Зеленогорски коментира пред журналисти атаките срещу министерства.

"Нашите министри са атакувани точно за това, че поеха отговорност, точно за това, че правят реформи и неотклонно подкрепят евроатлантическата интеграция на България", категоричен бе Зеленогорски.

Той подчерта, че Меглена Кунева, Петър Москов и Николай Ненчев са си свършили работата и категорично това е непоносимо за статуквото.

"Всъщност част от министрите в този служебен кабинет са момчета за "мокри поръчки". Министърът на образованието, министърът на здравеопазването, министърът на отбраната - говорят за някакви ревизии. Извинете, аз съм бил ревизор и съм започнал кариерата си в Държавен финансов контрол. Ревизия на едно министерство се прави между три и шест месеца от екип от поне пет одитори и ревизори. Това са просто едни мокри поръчки и хвърляне на кал с идеята Реформаторският блок да бъде унизен, доколкото е възможно", коментира Зеленогорски.

Целта била да не се допусне Реформаторският блок да влезе в българския парламент. "Това е битката на БСП. Защото, ако РБ е в българския парламент, това гарантира дясно-центристко мнозинство и управление. Ако РБ не е в българския парламент, това би дало шанс да влезе във властта през задния вход и през една евентуална широка коалиция с ГЕРБ", категоричен бе Найден Зеленогорски.

БСП започва реставрация на „прокремълски проект“, притеснени в РБ

БСП започва реставрация на „прокремълски проект“, притеснени в РБ

Тази реставрация била скрита зад гръмкото мото "промяна"

По думите му в служебния кабинет има и достойни министри, и достойни хора, които волно или неволно ставали съучастници на "опита за показен разстрел". "Ние обаче няма да допуснем по този начин да продължат. Всеки ден ще покажем какво са свършили нашите министри. Какви са лъжите, провокирани от служебни министри и БСП. За съжаление понякога има и приятелски огън и аз бих се обърнал към ГЕРБ - колеги, спрете с този приятелски огън, защото утре ще си бъдем нужни отново и защото единствено дясно-центристкото управление би могло да гарантира успеха на България", каза още Зеленогорски.

РБ залага на разум, родолюбие и развитие в морето от популизъм

РБ залага на разум, родолюбие и развитие в морето от популизъм

Москов увери, че няма да се включват в безумното наддаване

От своя страна Даниел Вълчев коментира, че е ясно откъде идва приятелският огън. Той бе категоричен, че когато се вадят неща, които са проблемни само за една политическа сила, това говорело, че се готви коалиция между ГЕРБ и БСП. "Няма лошо в това и в Германия е имало голяма коалиция, но да знаем за какво става въпрос", коментира още той.