Така наречената промяна, с която БСП идентифицира похода си към властта всъщност означава отмяна на геополитическия консенсус на България - европейски и евроатлантически. Това прие в декларация Политическият съвет на Реформаторския блок.

Реформаторите настояват всяка политическа партия да декларира, че няма да допуснат промяна на стратегическия път на България. "Нека всички политически сили заявим ясно какво предлагаме - Европа или Кремъл, а изборът ще бъде в ръцете на българските граждани", се настоява в декларацията.

РБ залага на разум, родолюбие и развитие в морето от популизъм

РБ залага на разум, родолюбие и развитие в морето от популизъм

Москов увери, че няма да се включват в безумното наддаване

За Реформаторския блок предстоящите парламентарни избори били решаващи за геостратегическия избор на България. "За Реформаторския блок той винаги е бил евроатлантическият и ние винаги ще го отстояваме като гарант за нашата сигурност и постижения", каза Костадин Марков.

В декларацията се посочва, че БСП започва реставрация на "прокремълски проект", скрит зад гръмкото мото "промяна". За нас обаче това е подмяна чрез гражданската квота на столетницата начело на листите са поставени хора, участващи от години в антиевропейската пропаганда на Москва. Ние питаме Корнелия Нинова чии интереси ще представляват те в Народното събрание - българските или руските и кой й посочи тези хора за предните редици на БСП, настояват да разберат реформаторите.

Зеленогорски обвини служебни министри, че изпълняват „мокри поръчки”

Зеленогорски обвини служебни министри, че изпълняват „мокри поръчки”

Хвърляла се кал върху блока

БСП отвлича вниманието на хората от тихата реставрация на проруския си проект чрез гръмки социални обещания за пенсии и заплати. БСП е почти монополист в лявото политическо пространство на България и това прави процесите, които протичат в нея изключително важни за обществото ни. Поради тази причина РБ сме изключително притеснени от реставрацията на столетницата, коментират още реформаторите.

Според тях реставрацията в БСП е риск за свободата и демокрацията в България и заплашва да разруши националното съгласие за евроатлантическата принадлежност на България.