Скептичността по отношение на евентуалното създаване на правителство продължава да е основата на очакването в общественото пространство. Това заяви пред журналисти шефът на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Той направи коментара по повод шансовете за създаване на правителство без активно участие на ГЕРБ в изпълнителната власт.

Зеленогорски коментира горещата политическа тема за евентуалното съставяне на правителство преди началото на 40-ия конгрес на БЗНС,.

"Ние полагаме всички усилия, за да водим съответните разговори с колегите от ГЕРБ и Патриотичния фронт", посочи Зеленогорски. Той допълни, че е важно да има здрава основа и поясни:

"Това означава реформаторско мнозинство, означава и Антикорупционния закон, продължаване на съдебната реформа и, разбира се, да има десетина изведени основни акцента".

По думите му, ако се състави правителство, то ще стъпи на програмата, с която беше създадено сегашното и което за 2 години е свършило много полезни неща.

На въпроса, може ли РБ да излъчи премиер, Зеленогорски отвърна с въпрос: "А вие, смятате ли, че може?"

Той изтъкна, че РБ е наследник на автентичната десница, от която са излезли много големи български политици, които са свършили много полезни неща за България.

"Естествено че имаме хора с подготовка и кураж да се справят", изтъкна Зеленогорски, но отхвърли възможността самият той да поеме този пост.

"Аз нямам намерение", посочи Зеленогорски, допълвайки, че е полезен като председател на парламентарната група.

Според него в момента не са важни конкретните лица, а има ли здрава основа и приоритети със срокове, които се спазват.