Алексей Петров

 

"24 часа":

Алексей Петров: Банда в ДАНС изнася тайни

Мощна организирана престъпна група, отговорна за изтичане на класифицирана информация, действа в ДАНС, заяви вчера пред репортери бившият служител на родното ФБР Алексей Петров.

Той бе доведен с белезници в Софийския районен съд и разпитан като свидетел по делото на бившия МВР шеф Румен Петков срещу германския журналист Юрген Рот. През 2008 г. той написа в книгата си "Новите демони", че тогавашният ни вътрешен министър е замесен в търговия с амфетамини и има контакти с мафията.

Пред съда Петров, който бе в добро настроение, обясни, че организирал срещата на Румен Петков с дупнишките бизнесмени Братя Галеви на басейна "Спартак".

 

 

"Монитор":

Трактора в комбина с Румен Петков

Арестуваният при акция „Октопод" бивш съветник на ДАНС Алексей Петров -  Трактора заигра в комбина с ексминистъра на вътрешните работи Румен Петков в съдебната зала вчера. Трактора даде показания по делото за клевета, което бившият МВР шеф заведе срещу германския журналист Юрген Рот. Румен Петков съди Рот за клевета заради книгата му „Новите демони", в която журналистът твърди, че Петков е покровителствал хора от подземния свят и е замесен в контрабандата на анфетамини.

Вчера бившият командос бе доведен с белезници и солиден конвой от служители на „Съдебна охрана" в Софийския районен съд. Трактора бе призован от защитниците на бившия МВР шеф, за да обясни за срещата на Петков с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов-братя Галеви.

 

 

Нова схема за измами

 

 


"24 часа":

18 месеца изнудват богато дете


Бандити измислиха нов начин за добри постоянни доходи - избират деца на богаташи и ги ограбват в продължение на месеци, като ги заплашват, че ако ги издадат, ще ги пребият.

Модата в ъндърграунда вече е набрала сили - през последните месеци има десетки подобни случаи. Най-нагли били апашите в столицата, където има и най-много ученици на заможни родители.

Вместо да дебнат за плячка жертви по спирките, бандитите вече набелязвали момчета и момичета от добри училища, чиито майки и бащи изкарват по няколко хиляди лева заплата или имат печеливш бизнес.

 

 

След 6 месеца в плен

 

"Труд":


Моряците от „Ейшън глори" кацнаха у дома

 

Осемте българските моряци, отвлечени от сомалийски пирати на кораба „Ейшън глори" в Аденския залив, кацнаха на варненското летище с полет от Лондон, съобщи „Фокус".

Моряците, които прекараха пет месеца и половина в плен, са във видимо добро здравословно състояние.

Сънародниците ни са силно развълнувани от предстоящата среща с роднините си, които ги очакват на ВИП терминала на летището. В България кацат седем от моряците, а осмият е заминал за Амстердам.

 

 

На пътя

 

"Монитор":


500 книжки горят на Орлов мост за седмица


500 шофьори остават без книжки всяка седмица заради превишена скорост в района на най-натовареното столично кръстовище на Орлов мост.

Нарушителите се улавят от нов супермодерен радар, който работи от месец на бул. „Цариградско шосе" и прави висококачествена снимка на джигитите. Един от най-фрапиращите засечени случаи е на водач на спортна лимузина "Ауди А8", който навлязъл в кръстовището със 160 км в час, съобщи вчера пред „Монитор" шефът на сектор „Видеонаблюдение" в СДВР Иво Писанов.

 

 

Когато гръм удари..

 


"Стандарт":


Гръм удари депутатите

 

Бог забавя, но не забравя. Депутатските магарии бяха наказани свише. Гръм удари парламента и спря времето в Народното събрание. Това стана по време на жестоката буря в сряда в центъра на София. Стрелките на 5-те стенни уреда заковаха на 17,37 ч. "Не работят часовниците в пленарна зала и в кабинета на Цецка Цачева", обясни за "Стандарт" шефът на пресцентъра на НС Христо Краевски. Рано сутринта вчера фирмата, която ги поддържа, се заела с решаването на проблема. Оказа се, че мълнията е поразила две електронни табла, които поддържат цялата система часовници в сградата.

 

 

Тото

 


"Труд":

Джакпотът от играта 6/49 падна!

 

Спечелиха джакпота от тотото, стана ясно след тегленето на числата, излъчено по БНТ. Рекордният за всички времена джакпот в 6/49 на БСТ падна в 47 тираж и донесе инвестиция от 2.40 лева на спортния тотализатор. Това съобщиха от Българския спортен тотализатор (БСТ).

 

 

Отпуски

 

"Сега":


Депутатите съвсем ограничават отпуските


Депутатите решиха да въведат ограничения не само при изчистването на старите отпуски, но и при ползване на бъдещи почивки. От 2011 г. неизползваният отпуск ще се анулира 2 години след края на годината, за която се полага. В момента регламентираните почивки не се губят, а се натрупват.

В новите текстове на кодекса, които бяха одобрени от парламентарните комисии и ще бъдат гледани в пленарна зала следващата седмица, се предвижда още натрупаните до началото на тази година стари отпуски да се изчистят до края на 2011 г. За следваща година вече ще могат да се прехвърлят само 10 дни, и то само ако работодателят не ги е дал по обективни причини през текущата година.

 

 

Данъчни погват концерти

 


"Стандарт":

Данъчни броят билети на "Металика"


Данъчни ще присъстват на концертите на "Металика" и "Рамщайн" в рамките на фестивала "София рокс". След масовото присъствие на данъчни на концертите на AC/DC и "Лордовете" в София служителите на столичната дирекция на НАП няма да подминат и предстоящите фестивали "Парк лайф" и "София рокс". Заедно с полицията данъчните ще извършват наблюдение и контрол на входовете на терминал 2 на летище София и на националния стадион, където ще се проведат концертите. На 22 юни в рамките на "София рокс" ще свирят бандите Anthrax, Megadeth, Slayer и Metallica. На следващата вечер на сцената ще излязат Stone Sour, легендите от Сиатъл Alice in Chains, следвани от Manowar и Rammstein.