24 часа

Апелативният съд в Милано: 20 г. затвор за Брендо

Апелативният съд в Милано потвърди присъдата от 20 г.затвор за наркотрафик на Евелин Банев, наложена му на първата съдебна инстанция. Това съобщи за “24 часа” италианският адвокат на Банев – Карло дала Ведова.

Делото на Брендо беше препратено за втори път на Апелативния съд в Милано, след като през септември 2015 г. Касационният съд в Рим отмени присъдата.

Банев не е присъствал и не е имал намерение да присъства на процеса в понеделник.

„Труд”

МОСВ отряза зелените за 50 млн. лв. и нова зона в „Натура 2000”

Националният съвет по биологично разнообразие към Министерството на околната среда и водите е отхвърлил предложението за 50 милиона лева за зелените, поискани за опазване на червеногушата гъска. Съветът отложил и с 2 години включването на нова зона в „Натура 2000” под името „Рила-буфер”, разказаха пред „Труд” участници в срещата.

„Стандарт”

Пенсионират 4000 учители

Държавата е заделила пари за обезщетение за 4000 освободени учители и 2000 души непедагогически персонал. По-голямата част от тях излизат в пенсия, съобщиха от МОН. За първи път са осигурени изцяло средства за обезщетение и на учителите от детските градини, които доскоро получаваха едва 50% от нужните средства. Именно затова заделената сума е по-голяма - около 22 млн. лева. Просветният министър Меглена Кунева обаче подчерта, че опитът на пенсионираните учители трябва да бъде използван за обучаване на младите педагози.

„Монитор”        

Милански съд даде 20 г. затвор на Брендо

Апелативният съд в Милано потвърди присъдата от 20 г.затвор за наркотрафик на Евелин Банев, наложена му на първата съдебна инстанция. Това съобщи италианският адвокат на Банев – Карло дала Ведова, цитиран от "Блиц". Делото на Брендо беше препратено за втори път на Апелативния съд в Милано, след като през септември 2015 г. Касационният съд в Рим отмени присъдата. Банев не е присъствал и не е имал намерение да присъства на процеса в понеделник.

„Сега”

Борисов сложи под общ знаменател бежанци и терористи

Премиерът Бойко Борисов сложи знак на равенство между бежанците, които трябва да се интегрират, и атентаторите от Брюксел. Във видеозапис, качен в профила му във "Фейсбук" след атентатите вчера, той заяви, че да се извършат нападенията в белгийската столица не е честно срещу европейците и обвини за това терористите, които не могат да бъдат интегрирани.

„Дума”

Борисов дава висока оценка на оградата на Орешарски

Изградената от кабинета "Орешарски" 30-километрова ограда по границата с Турция е оценена като "високоефективна мярка", довела до "рязко намаляване на опитите за незаконно преминаване на територията на страната в този участък от държавната граница". Това обявява Бойко Борисов в писмен отговор на депутатско питане.

 За усилване на охраната на границата са назначени нови 178 служители на "Гранична полиция". От тях 112 са разположени по границата с Турция, а 66 по българо-гръцката.

 „Капитал дейли”

Нивото на управляващата коалиция: sans changement

Мнимият бунт на депутатите от ГЕРБ, призовали премиера на среща по повод кадрите на ДСБ във властта, завърши така, както се очакваше - без резултат. Заедно с това се отлага за неопределено време искането на народните представители от ГЕРБ за наказателна акция срещу останалите в управлението представители на излязлата в опозиция ДСБ.

Бойко Борисов откликна на поканата и дойде да разговаря с депутатите си, но нарече повдигнатия от тях въпрос "маловажен" и, че темата "не го интересува" предвид събитията, които се случиха във вторник в Брюксел и жертвите на терористичните нападения.

„Новинар”

Започва антитерористично учение в София, отцепват цели райони

Ще има масирано полицейско присъствие, МВР моли гражданите за разбиране

Във вторник вечерта ще се проведе антитерористично учасние, което е планирано преди 2 месеца, но днешното съвпадение показва, че решението ни е правилно.

Това обяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова на специална пресконференция.