Акция

"24 часа":

Полицията разби склад с цигари без бандерол

 

1000 мастербокса цигари без бандерол откри МВР в склад в Индустриалната зона на Плевен, съобщи агенция Фокус.

В склада са открити огромни количества цигари без бандерол, сред които едни от най-продаваните марки - „Карелия Слимс" и „Виктори", заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Количеството на цигарите се равнява на обема на един ТИР, каза още Цветанов.

Собственикът на склада е потърсен, но тъй като не е отговорил на служителите на МВР, са предприети действия за влизане в склада с цел да се установи дали има наличие на престъпна дейност.

 

 

Инцидент

 

"Труд":

5 ранени, 1 с опасност за живота при взрив на камина

 

Камина на твърдо гориво се взриви късно тази нощ в Шумен, пострадали са петима мъже, единият от които е в тежко състояние.

Инцидентът е станал около 23,00 ч. на ул. „Съединение" в града. 28-годишен мъж е пострадал най-тежко. Той е в кома, на командно дишане. Двама мъже - на 28 и 27 години, са с тежки изгаряния и са транспортирани в клиника във Варна. Другите пострадали са с по-леки наранявания и са освободени за домашно лечение, след оказаната им медицинска помощ.

 

 

Топла Коледа

 

"24 часа":

Температурни рекорди по Коледа

Температурни рекорди бяха отчетени в няколко града на страната, съобщи БНР.

Във Враца термометрите показаха 21, 2 градуса. Във Велико Търново в ранния следобед беше 17 градуса, във Варна - 16, 4.

В Кюстендил бяха отчетени 15, 4 градуса. На връх Мургаш също беше нетипично топло за декември. Там температурата достигна 6, 5 градуса.

 

 

Мнимо отвличане

 

"Труд":

Псевдо похитената заради 400 лв дълг е намерена

 

Намерена е 39-годишната жена, отвлечена заради дълг от 400 лева в Сухиндол. Установен е и извършителят. Той се намира във Варна и вече е разпитан от областната дирекция на МВР-Варна.

В показанията си заподозреният твърди, че не е отвличал Даниела Борисова. Борис Борисов му дължал пари, той отишъл да си ги иска, а съпругата, според думите на задържания, е тръгнала с друг човек.

Преди малко МВР получи данни и за местонахождението на Даниела Борисова. Тя се намира в град Суворово с друг човек, с който се предполага, че Даниела живее. В момента те пътуват към областната дирекция на МВР-Варна, за да дадат обяснение.

 

 

Благотворителност

 

 

"24 часа":

"Българската Коледа" събра 15 милиона лева


Около 15 милиона лева са събрани в шестте проведени до момента кампании "Българската Коледа".

С парите е подпомогнато лечението на 400 деца. Закупени са медицинско оборудване и линейки за над 90 болници. Със събраните тази година пари ще бъде платено лечението на 45 деца и ще бъде купета медицинска апаратура за 11 клиники.

Кампанията на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда" се провежда по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и на съпругата му Зорка Първанова. Организатори и тази година са Администрацията на Президента, БНТ и НТВ.