Нова акция - "Фалшификаторите"

 

"Монитор":

Човек на Трактора в пещерата на Али Баба


Човек на Алексей Петров-Трактора и обявен за общодържавно издирване престъпник бяха заловени във Велико Търново по време на новата спецакция на МВР под кодовото име "Фалшификатори".

Операцията стартира вчера в ранните сутрешни часове. Служители на ГДБОП атакували апартамент на ул. „Вихрен" №3 в търновския кв. "Акация". В жилището по тъмно бил арестуван криминално проявеният Мирослав Станков. В дома му полицаите открили ментета и заготовки на винетки, бандероли, фалшиви лични документи неистински български левове. Намерена е и предпечатна подготовка на банкноти от 20 лева.

 

 

Отстраниха Лечков 

 

 

"Новинар":

Съдът би дузпата на Лечков

 

Окръжният съд в Сливен отстрани от длъжност кмета на града Йордан Лечков. Мотивите за решението ще бъдат оповестени в четвъртък. То може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Бургас. Магистратите не уважиха искането на защитата съдебният състав да си направи отвод. Адвокатът на Лечков Иван Ангелов твърди, че по време на заседанието зам. окръжният прокурор Пламен Стефанов си е изпуснал нервите и е заявил: "Ще видиш как ще ти вземем печата."

 

 

Чиновници на изпит за заплати


"Стандарт":

 Чиновници на тест през 90 дни


Изпит през три месеца ще определя заплатата на чиновника. Финансист номер 1 Симеон Дянков измисли нова формула за парите по държавните ведомства. Месечните възнаграждения ще се определят по матрична скала, така както е в повечето европейски страни, обясни Дянков. Той представи доклад за реформата в администрацията.
Според новите правила, които се обсъждаха вчера в Министерския съвет, твърдото възнаграждение на чиновниците ще е 75% от цялото месечно плащане. 25% пък ще са бонусите и различните видове допълнително материално стимулиране.

 

 

НС одобри новия здравен министър

 

"Сега":

Новият здравен министър пази стратегията си в тайна

 

Бъдещето на реформата в здравеопазването остава загадка, след като новият министър Анна-Мария Борисова отказа да отговори на въпроси за управленската си визия пред депутатите. Вчера тя бе избрана с гласовете на ГЕРБ, "Синята коалиция" и "Атака" и за пореден път призова: "Оставете ме да работя".

Премиерът Бойко Борисов представи кандидатурата й, акцентирайки върху професионализма на професорката. "Тя е 3-ти, повтарям 3-ти мандат председател на Българското дружество по ендокринология", натърти той.

 

 

От 1 до 3 г. за убито животно

 

"Новинар":

Мима от Дряново влезе в историята, промени и НК

 

Кучето, което по ирония на съдбата остана без четирите си крака през март, защото неизвестен изверг го осакати, ще остане в историята. Не само заради това, че успя да разтупти хиляди сърца у нас и по света, а и защото след гаврата с нея последваха и промени в Наказателния кодекс. Мима, кучката, която чака да й бъдат сложени протези в Германия, стана и причината политиците да забравят своя цвят и да бъдат единодушни за нови промени в закона.

Затвор от една до три години и глоба от 5000 до 15 000 лева ще бъде наказанието за всеки, който умъртви или причини тежко трайно увреждане на животно.

 

 

 

Тотото с нови правила 

 

 

"24 часа":


Тотото -1 теглене, но +1 джакпот


За последно днес най-популярната игра на тотото "6 от 49" ще е с три тегления. С решение на управителния съвет те стават само две от неделя. Ако никой не прибере натрупания джакпот от близо 200 хиляди днес, той ще бъде събран с този на третото теглене. Залогът обаче остава 60 стотинки. В същото време се въвежда джакпот в Тото 1 за познати 13 срещи.

"Предпочетохме да не ощетяваме своите редовни играчи, като увеличим залога, и заради това преминахме на този вариант. В повечето страни игрите са точно с 2 тегления", обясни изпълнителният директор на тотото Дамян Дамянов.