След убийството на Цанков - версии и обвинения

 

"24 часа":

Обвиниха Големия Маргин за убийството на Боби Цанков

 

Големия Маргин вчера бе обвинен като подбудител на убийството на радиоводещия Боби Цанков в съучастие с брат си Николай, който се издирва, съобщиха вчера от ВКП.

Според прокуратурата Маргините готвели екзекуцията на радиоводещия от ноември 2009 г.

Часове след разстрела на Цанков на бул. "Стамболийски" спецчасти на МВР арестуваха Красимир Маринов във фитнеса на комплекс "Царско село".

Вчера МВР съобщи, че при акцията в комплекса са били проверени още няколко души от обкръжението на Маринов, в чиято кола са намерени два пистолета. На возилото имало и лепенка "Национална полиция".

По време на акцията бе обискирана и къщата на Николай Маринов в столичния кв. Бояна, но той не бе открит.

Късно снощи прокуратурата повдигна обвинение по чл. 116 от НК за подбудителство към убийство на Големия Маргин.

 

"Труд":

Чужди убийци застреляли Боби Цанков?

 

Чужди килъри изстреляли смъртоносните куршуми по скандалния радиоводещ Боби Цанков. Това е една от версиите, по която работят криминалисти, стана ясно вчера. Убийците гърмели с два различни пистолета, разкриха вчера полицейски източници. Според тях в тялото и главата на Боби Цанков попаднали четири куршума и всичките входни рани били от лявата страна. Едно от оловото попаднало в бузата му, а две в белите дробове. Килърите пуснали и куршум в главата на радиоводещия. Този изстрел бил контролен, за да са сигурни гангстерите, че поръчката е изпълнена на 100%. Раната в черепа е била смъртоносна и Цанков е издъхнал за секунди.Ако не е била тя, жертвата е щяла да издъхне след минути от поразените бели дробове, смятат експерти.

 

 

"Стандарт":

Банкомат хвана Рижия убиец

 

Банкомат е хванал в кадър Рижия убиец. Камерата на машината за пари на бул. "Стамболийски" е заснела профила на наемника, който застреля Боби Цанков на пъпа на София. Това е станало минути след показния разстрел, съобщиха за "Стандарт" източници от МВР. Разследващите са установили, че Рижия е стар техен познайник с дебело криминално досие. Твърде вероятно е той и помощникът му вече да са в чужбина, където също ще бъдат издирвани.
Убийците са имали предварителна информация за точния час, в който Цанков ще влезе при адвоката си. Килърите са дебнали във входа.
Открили огън по Цанков и охраната му в гръб. Затова и двамата бодигардове не успели да реагират.
Те още са в реанимацията на Военна болница.

 

 

Магистратите все пак с премии 

 


"Сега":

Кабинетът капитулира за премиите на магистратите

 

След 14 дни открита война и драматични преговори между съдебната власт и правителството вчера стана ясно, че магистратите все пак ще получат коледните си бонуси. Обратът е неочакван, защото вчера сутринта финансовият министър Симеон Дянков писмено уведоми Висшия съдебен съвет (ВСС), че няма правно основание за изплащане на гласуваните вече премии.

Часове след това обаче след серия продължителни съвещания, в които участваха премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Борис Велчев, министрите на правосъдието, на вътрешните работи и на финансите, представители на ВСС, се стигна до противоположно решение. Следващата сряда Министерският съвет ще намери начин съдебната власт да си получи парите.

 

Наглите 

 


"Труд":

Първият пленник на „Наглите" - турски бизнесмен

 

Дългогодишният вносител на швейцарски часовници Мехмед Чакър първи се е озовал в капана на "Наглите". Това разкриха вчера пред "Труд" запознати с разследването по случая. Турският гражданин, който живеел със семейството си в България, бил пленен на 12 април 2007 г. Секунди след като паркирал колата си на тиха уличка пред дома си в столичния квартал "Княжево", той бил нападнат от няколко тежковъоръжени мъже с черни дрехи и маски на главите.

 

 

Бойко се закани на Божидар

 

 

"Сега":


Премиерът заплаши с уволнение Божидар Димитров


Обвързването на кандидатурата на Турция за ЕС с проблема за компенсациите на тракийските бежанци у нас се оказа тежък дипломатически гаф на министъра за българите в чужбина Божидар Димитров.

Снощи в интервю за bTV премиерът Борисов заяви, че е направил последно предупреждение на Димитров за отстраняване от МС. "Това може да го говори директор на музей, историк, но не и член на правителството", заяви премиерът. Преди няколко дни министърът каза, че България ще наложи вето на членството на Турция в ЕС, ако не плати 20 млрд. долара компенсации.

 

 

Прозрачност

 

"Монитор":

Цачева осветява пощата си

 

Председателят на парламента Цецка Цачева няма нищо против МВР да влиза в електронната є поща.

„Аз като гражданка не бих имала нищо против, стига това да гарантира моята сигурност и тази на семейството ми", каза тя вчера по повод промените в Закона за електронните съобщения.

 

 

Икономии

 

"Стандарт":

Пушачите минават на дъвки и машинки

 

Поскъпването на цигарите е на път да принуди много пушачи да се откажат от навиците си. Някои потискат никотиновия глад с дъвки, други се снабдяват с машинки, за да си свиват ръчно папироси. Навсякъде из страната малките магазинчета вече зареждат насипен тютюн, листчета и машинки, показа проверката на "Стандарт". Шофьори, които возят гастарбайтери към Западна Европа, твърдят, че по време на последните си воаяжи задължително носят у нас поне дузина машинки за подаръци на близки в България.
Десет лева е еднократната инвестиция в простата машинарийка, с която се пълнят цигарите. Толкова излиза и прилична табакера, в която всеки може да подреди дневната си доза и да се направи на тузар. Самите цигари излизат в пъти по-евтино от предлаганите на пазара масови марки.