Поредно покушение

 

"Монитор":


Дървената мафия стреля по Юри Галев


Засегнати интереси в бизнеса с дърводобив е една от основните версии за стрелбата срещу самоковския бизнесмен и собственик на футболен клуб „Рилски спортист" Юри Галев, съобщиха разследващи пред "Монитор". Той бе надупчен с 5 куршума от засада вчера сутринта на пътя между курорта Боровец и с. Бели Искър. Само преди месец близък авер на футболния бос, също занимаващ се с дървообработване, бе разстрелян по идентичен начин от засада с автомат „Калашников". С автомат от същата марка в неделя около 4 часа сутринта неизвестен стрелец откри огън по мерцедеса на Галев. 17 куршума са изстреляни срещу „лошото момче" на Самоков. Пет от тях ранили тежко 47-годишния Галев, който е и общински съветник от Самоков.

 


"Стандарт":

Галев на косъм след 3-и атентат

 

Юри Галев е на косъм от смъртта след 3-и атентат. Общинарят от "Атака" и шеф на ФК "Рилски спортист" бе прострелян 5 пъти в нощта срещу неделя. Покушението срещу него бе извършено минути след 4 часа на пътя между зимния курорт и с. Бели Искър. По това време Галев се прибирал към дома си след почерпка в известно заведение в Боровец, където често ходел. В повечето пъти общинарят отивал дотам със собствената си кола, а след това барманът на заведението го карал към дома му. Точно така станало и в събота вечерта.

 

 

 

Токът поскъпва с 2 %

 


"Труд":

Бойко свали тока с 3%


Премиерът Бойко Борисов "свали" цената на тока с 3%. Електроенергията ще поскъпне от 1 юли с 2, а не с 5%, както се очакваше, и не с 10%, както настояваха от енергото. Новината дойде от специално изявление на премиера заедно с шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Неотдавна Борисов настоя регулаторът да прегледа под лупа сметките на енергото. Има огромен натиск заради това, което правим, но съм готов да понеса разговор и с Европейската комисия, зарече се Борисов.

 


"Стандарт":

Бойко се опълчи на лобитата за тока

 

Токът няма да поскъпне с повече от 2%, защото ще се орежат признатите разходи на електроразпределителните дружества. В момента харчовете за поддръжка и инвестиции в мрежата са 18%, те ще се намалят на 15%. Така исканото увеличение на тока с 5% ще бъде туширано до 2. Това обясни шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, след като излязоха резултатите от одита на ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН. Изявлението бе направено на специално свикан брифинг от премиера Бойко Борисов.

 

 

 

Избори

 


"Сега":


ГЕРБ отбеляза лесна победа в Габрово


Кандидатът на ГЕРБ Николай Сираков спечели лесна победа на частичните месни избори в Габрово. При едва 25.55% избирателна активност той получи 59.87% от гласовете, сочат окончателните резултати от ОИК. Втори е издигнатият от БСП местен лидер на партията Николай Григоров - 15.85%. Изненадващо трети се класира човекът на Яне Янев - преподавателят в местния Технически университет доц. Пенчо Пенчев с 9.29%. Той е следван от журналистката Ива Николова от "Синята коалиция" - 7.38%.

 

 

"24 часа":


Тийнейджър от БСП на балотаж, ще пази пощата на селото


18-годишният Лъчезар Лазов от БСП води на първия тур на частичните избори за кмет на радомирското с. Долна Секирна, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Брезник. До повторното гласуване в селото се стигна след смъртта на избрания на редовния вот преди 2 г. управник.

Лазов спечели 70 гласа от общо 161. Идната събота той ще се изправи срещу кандидата на НДСВ Снежана Илиева, за която гласували 37 души.

 

 

 

Мерки

 

 

"Дневник":

ГЕРБ пред дилема - вдигане на данъци или замразяване на доходи

 

Повишението на данъчната тежест за следващата година може и да се избегне, но при строга фискална дисциплина от страна на правителството, съчетана със замразяване на пенсиите и на разходите за заплати в държавния сектор. Това заявиха пред "Дневник" източници от икономическия екип на ГЕРБ.

Финансовото министерство дори е изготвило предварителни оценки, според които, ако горните условия се спазят, бюджетният дефицит през 2011 г. може да се свие до 2.5% или 1.8 млрд. лв. Според същите източници, ако се проведат необходимите реформи, може и да не се стигне до замразяване на доходите, но признаха, че не се бърза с тяхното изпълнение.

 

 

Измама

 

 

 

"Стандарт":

Остап Бендер завлече 50 фирми с 400 хил. евро

 

С над 400 хил. евро олекнаха 50 фирми, след като решили да се доверят на обещанията на бизнесмен да ги включи в българо-немска инвестиционна програма. Иван Белберов - собственик на немската фирма "Бизнес сапорт", умело жонглирал пред тях с имена на наши и чужди политици и успял да ги убеди, че ако си вложат парите, ще станат част от международен проект за 400 млн. евро. Според дадената им информация проектът обхващал периода 2009-2010 г. и включвал изграждане и експлоатация на 27 електропроизводствени предприятия от възобновяеми енергоизточници, 8 предприятия в селското стопанство и хранителната промишленост, 2 - в областта на екологията, и 10 здравно-възстановителни центрове.