"Труд"

ГЕРБ прави правителство на малцинството

ГЕРБ най-вероятно ще избере варианта "правителство на малцинството", а за подкрепа ще разчитат на формациите със сходни програми, научи "Труд". В партията на Бойко Борисов преобладава мнението, че не бива да рискуват с коалиция, която да им носи нови негативи. Още по време на

предизборната кампания Борисов заяви, че предпочита правителство на малцинството, отколкото размита коалиция. Той подчерта, че когато управлява с малки партии, голямата партия трябва да прави много компромиси, които трупат негативи за нейна сметка.

"Стандарт"

Моруна изяде главата на прокурор

Бракониерски улов на 38 кила моруна изяде главата на прокурор. Обвинителят от Кърджали Чавдар Чавдаров вече е предложен за отстраняване от главния прокурор Сотир Цацаров за уронване престижа на професията. Фатален за магистрата риболовец се оказал сигнал на телефон 112, който постъпил на 13 март. Очевидец алармирал, че двама бракониери товарят чували с мрежи и риба в зелен джип до моста за село Лисиците. Полицейски патрул спрял описания "Нисан Терано" близо до Оловно-цинковия комбинат в Кърджали. Зад волана бил заместник районният прокурор Чавдаров, а в багажника на автомобила били открити чували с риба. Най-много била моруната - 38 кг, но имало още 2 кила речен кефал и 800 грама бяла риба. Цацаров поиска уволнение и на още двама прокурори - Цветанка Гетова и Милена Даскалова от Варна.

"Монитор"

100 лв. за играчка шпионин в забавачките

Родители превръщат децата си в тайни агенти, като ги пращат на градина със скрити камери и микрофони. Според един от най-големите сайтове за шпионска техника, всяка седмица по една майка оборудва детето си с "бръмбари". Цената за пълен комплект излиза около 100 лева.

Обичайно родителите прибягват до крайните мерки, когато имат съмнения, че детето им е малтретирано в забавачката или училище. След като видят записите, често семействата ги пускат като предупреждение в социалните мрежи. Подобен скандален запис се появи и днес, когато стана ясно, че възпитателка тормози хлапетата в училище във Владая.

"Сега"

КЗК два пъти се отрече от картела при горивата

Два дни след изборите разследването за картел при горивата претърпя неочакван обрат. След като месеци наред твърдеше, че има безспорни доказателства за договорки за цените между най-големите вериги бензиностанции в страната и за това ще бъдат наложени тежки наказания, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) прекрати производството срещу тях

"Дума"

КЗК не откри картел при търговците на горива

Комисията за защита на конкуренцията не е открила картел при търговците на горива. Два дни след изборите - на 28 март, КЗК е прекратила производството срещу шестте дистрибутора на горива по обвинението, че са в картелно споразумение за цените. Това е резултатът от шумно обявеното през миналата година разследване на "Лукойл България", "Еко България", "Шел България", "ОМВ България", "НИС Петрол" и "Петрол". КЗК, която твърдеше, че разполага с доказателства, сега вече смята, че не съществуват основания за продължаване на производството. Единственото, което прави комисията, е, че забранява на компаниите да обменят информация с конкурентни дружества, както и служителите на различните търговци да си говорят за цени. Предложението за тези мерки обаче дошло от компаниите.

"Капитал дейли"

След изборите КЗК спря да вижда горивния картел

За втори път КЗК се провали в опита да открие и накаже картел на пазара на горива. Различното този път беше, че регулаторът нахлу в офисите на веригите и иззе имейл кореспонденции и файлове от компютрите. Там откри дебат на цени между конкуренти, обмяна на информация за продажби, уреждане на срещи между конкуренти. Те й послужиха смело да заяви, че има подозрения за картел. И веднага след изборите тихо да излезе с крайно решение, че нарушения няма. Изцяло пренебрегвайки откритата кореспонденция в мотивите за решението си