Трагедия.

"24 часа":

Издъхна и втората жена, премазана на тротоар в Карнобат

84-годишната Каля от Карнобат, която бе премазана от 18-годишен шофьор на тротоар в Карнобат е издъхнала в болницата, научи 24 часа.

Възрастната жена е починала малко преди 15 часа днес, въпреки усилията на лекарите от УМБАЛ Бругас да я върнат към живот. Тя е приета в отделението по реанимация с множество травми по цялото тяло, уточниха от здравното заведение.

Както 24 часа писа по-рано днес, трагедията на Задушница се разигра около 8 ч. тази сутрин, на карнобатската улица "Петър Берон" 33. 18-годишният Алекс Димов от ромската махала премаза 70-годишната Ганка Николова, която издъхна на място и съсдеката й Каля на 84 г.

 

Кандидатура.

"Монитор":

Кралев: Кандидатурата ни за домакинство на Мондиал е напълно реална

Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 г. е съвсем реална. Това заяви пред журналисти министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на шестото издание на традиционния турнир по таекуондо, олимпийска версия "Sofia cup".

"Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш. Аз мисля, че кандидатурата ни е съвсем реална. Преди две седмици имаше сондажи на ниво спортни министри и всички бяхме позитивно настроени към тази кандидатура. Разбира се, тя трябваше да бъде обсъдена на най-високо ниво и след като този въпрос се поставя от ръководителите на нашите държави, кандидатурата е напълно реална. Тепърва ще правим анализи какви точно са изискванията. Смятам обаче, че ако всяка държава осигури два или три стадиона, нещата са възможни.

 

Престъпност.

"Сега":

Вътрешният министър: За успешно решените случаи не се говори нищо

Министерството на вътрешните работи се отнася изключително отговорно към битовата престъпност, особено в малките населени места. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, по време на Седмата политическа академия на "Жени ГЕРБ", която се провежда във Велинград, предава "Фокус".

По думите му над 30% от случаите на мобилните екипи на МВР в малките населени места касаят други институции. "На второ място се нареждат случаите на употреба на алкохол и наркотици. Над 5000 са посетените населени места без полицейско присъствие, в това число 354 села. Лошото е, че когато има успешно решени случаи или не се говори нищо, или се политизират, за да се омаловажи работата на всички работили", коментира министър Маринов.

 

Данъци.

"24 часа":

Нинова: В петък спасихме собствениците на стари коли от нов данък

Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава по Бюджет 2019 -алтернативата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори, съобщават от пресцентъра на БСП.

"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора.