24 часа

Метрото в София като изкуство

“София се оказа скрит диамант. Паркове навсякъде. Широки булеварди. Страхотна храна. Приятелски настроени хора и малко туристи. И най-доброто от всичко - транспортната мрежа от трамваи, автобуси и метро е “просто невероятна”. Метрото е ограничено до две линии, но е цяло произведение на изкуството. Можеш да хванеш метрото до летището, което е на около 4 км от центъра”. Това е малка част от възторжените впечатления на американката Марджъри, публикувани от брат ѝ Тери Бойд в материал, посветен на София, в електронното издание Dispatches

 „Труд”

Бойко Борисов за преселниците, Турция, Гърция, „Белене“ и кога би подал оставка

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде от хора, които са се доказали и имат успешна кариера. Това каза министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 270 младежи от ГЕРБ по време на официалното откриване на Деветия летен редовен университет на МЕРБ, който се провежда във Варна.

Като основен проблем на политическите опоненти на ГЕРБ Борисов определи това, че им липсват кандидатури за президент, които да са от самите партии, които ги издигат. „Колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен и твърд човек извън собствените си редици.

 „Стандарт”

Спират сделки заради ретроградния Меркурий

Ретроградният Меркурий взе страха на родните бизнесмени. От началото на септември всякакви сделки секнаха, разкриха пред "Стандарт" адвокатски кантори и нотариуси в София и страната. Според астролозите Меркурий е в лошия си период от 31 август до 22 септември. Смята се, че планетата управлява всички видове комуникация. През това време не е подходящо да подписвате договори, да пътувате, да водите преговори, да правите покупки, съветват посветените. "Може да е суеверие, но не искам да дърпам дявола за опашката", коментира мастит предприемач, който е пред договор с чужди инвеститори. Вече стана ясно, че освен бизнесмените по препоръките на астролозите се водят и политиците. Премиерът Бойко Борисов обясни наскоро, че ГЕРБ изчаква да премине ретроградният Меркурий, за да обяви своя кандидат-президент. 

„Монитор”        

Спираме и връщаме в Турция между 200 и 300 мигранти на ден

секи ден на българската граница са спирани и връщани в Турция между 200 и 300 мигранти, каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов пред участниците в 9-ия летен университет на младежката организация на ГЕРБ. По думите му най-големият проблем за страната ни са афганистанците. Това са само млади мъже между 16 и 28 години, без образование, без трудови навици, много агресивни, обясни Борисов и уточни, че точно мигрантите от тази страна създават най-сериозни проблеми в бежанските центрове у нас.