Обвинение. 

"Дума":

Обвиниха Митов за безстопанственост

 

СГП привлече вчера като обвиняем бившия министър на външните работи Даниел Митов за безстопанственост. Без да е проведена обществена поръчка, той платил близо 500 000 лв. Парите са изхарчени след споразумения между МВнР и МЗХ. Ведомството на Митов ползвало услугите на фирма, с която договор след обществена поръчка имало само земеделското министерство. Тя била за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите му.

Прокуратурата твърди, че Митов не е положил достатъчно грижи за ръководенето и управлението на повереното му имущество. Той не предвидил и контрол по изпълнението на ценовото предложение по сключените споразумения. Митов е с мярка за неотклонение "подписка"

 

Катастрофа. 

"Труд":

Жестока катастрофа с 4 жертви по пътя Поповица - Асеновград

Четирима души са загубили живота си при жестока катастрофа, станала във вторник около 16.20 часа на пътя Поповица - Асеновград в близост до пловдивското село Богданица (Община Садово).

По първоначални данни при десен завой на пътя лекият автомобил "Мерцедес", с който са пътували, е преминал през лентата за насрещно движение и се е приземил в крайпътна нива. На място са загинали всичките пътници в мерцедеса - двама мъже и две жени, чиято самоличност все още се уточнява.

 

СЕМ. 

"Монитор":

София Владимирова е новият председател на СЕМ

 

София Владимирова беше избрана за председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) вчера. Досега тя беше член на медийния регулатор.

Кандидатурата й бе одобрена от четирима от членовете на съвета, съобщиха от СЕМ.

Досегашният председател Мария Стоянова не се кандидатира за председателското място. Тя остава член на регулатора.

София Владимирова е завършила телевизионна журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Още като студент започва работа в програма "Христо Ботев" на БНР. Над 10 години работи като репортер и сценарист в телевизионни предавания - "Сблъсък", "10-те най", "Мюзик айдъл", "Рекламна пауза" и др.

 

Назначение. 

"Сега":

Президентът назначи Гълъб Донев за секретар по социални политики и здравеопазване

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който назначи Гълъб Донев за секретар по социални политики и здравеопазване в своя екип, съобщава президентският прессекретариат.

Гълъб Донев е роден през 1967 г. в София. Завършва 35-та Руска езикова гимназия в София. Придобива магистърска степен по финанси в УНСС и по право в Русенския университет "Ангел Кънчев". Специализира Бизнес и мениджмънт в УНСС.

От 2005 до 2006 г. е и. д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.

От 2001 до 2007 г. Гълъб Донев е директор на дирекция "Условия на труд и управление при кризи" в Министерството на труда и социалната политика.