Октопода поръчал убийството на Цветанов

 

"Монитор":

Октопода "поръчал" Цветанов от килията

 

Престъпната група на Октопода е поръчала от ареста убийството на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Информацията за зловещия план бе разкрита от високопоставени източници от спецслужбите.

Подготовката за атентата срещу МВР шефа лъснала от разговори на задържаните в операция "Октопод". Докато групата беше в ареста, полицаите успели да запишат голяма част от разговорите им със бръмбари, скрити в стените на килиите им.

 

 

Станишев кани Доган на разговор

 


"Сега":

Станишев се прицели в електората на Доган


Лидерът на БСП Сергей Станишев направи изненадващ ход и обяви началото на нова активна политика в смесените райони, особено в Родопите. Прицелът е електоратът на Ахмед Доган. Докато управляваше тройната коалиция, Станишев избягваше дори да посещава тези региони.

Този уикенд обаче БСП направи изнесено заседание на Изпълнителното си бюро в Кърджали с мотива, че местната организация има нужда от специално внимание. До момента тя бе пренебрегвана от "Позитано" 20.

 

"24 часа":

Сергей кани Доган на честен разговор. Ще дойде ли?

 

БСП ще покани ръководството на ДПС на откровен разговор. Това стана ясно вчера след изнесено заседание на Изпълнителното бюро на партията в Кърджали. Идеята тръгнала от дискусия в Съвета по правата на човека и вероизповеданията, начело на която е журналистката Велислава Дърева.

Общинските председатели докладвали пред ИБ, че голямата част от българските турци в Кърджалийско са с леви убеждения, но не смеят да го демонстрират от страх, че ДПС контролира изцяло живота им.

Ние ще поканим ДПС, но те дали ще дойдат, коментира експремиерът Сергей Станишев.

 

 

Министри на изпит в НС 

 


"24 часа":

Министри на изпит всяка сряда, без да знаят въпросите

 

Седмичен изпит на целия кабинет поискаха да провеждат депутатите. Такова предложение за промяна на парламентарния правилник ще внесе ДПС в началото на новата сесия. Депутатите се събират за първи път след великденската си ваканция в сряда.

Идеята на ДПС е да се въведе т. нар. ад хок парламентарен контрол, при който министрите да идват на отчет в събранието, без да знаят предварително въпросите и без да имат възможност да се подготвят по тях.

 

 

Новите документи

 

 

"Стандарт":

МВР връща пари за забавен паспорт


МВР ще връща парите на всички, които не са си получили новите документи в срок. Това съобщи шефът на дирекция "Български лични документи" Мария Костадинова. Част от таксите си ще получат тези нашенци, които са платили например 90 лева за експресна поръчка за лична карта, но всъщност са я получили след няколко дни.
Тогава МВР ще им плати обратно разлика от 71 лева, тъй като обикновената карта струва 18 лева. Същото се отнася и за останалите видове документи.

 

 

Естетично

 

"Новинар":


Депутати си изсмукват мазнините срещу 2000 евро


Все повече депутати се осмеляват да легнат под ножа на пластичните хирурзи, показа проучване на „Новинар". „Имал съм много пациенти както от сегашното, така и от предишното Народно събрание", съобщи доктор Ильо Стоянов от "Есте Клиник". Най-често става въпрос за процедурата липосукция на бедра, корем или задни части, която излиза средно между 1000 и 2000 евро. Един от корифеите в тази област, доктор Ангел Енчев, също признава, че е работил върху визията на доста лица от политическия елит, но по обясними причини отказа да назове имената им.

 

 

Горещ телефон за алчни хазяи

 


"Стандарт":

 Предай хазяйката

 

Дойде часът да отмъстим на алчните хазяи.
Данъчните пуснаха горещ телефон, на който всеки може да натопи собственици на имоти за укрити налози от наеми. Обажданията до 0700 18 700 са на цената на градски разговор от цялата страна. Участниците в акцията "Предай хазяина" може да пратят и имейл на адреса infocenter@nra.bg. Приемат се сигнали за укрити доходи от наем на магазини и жилища.

 

 

Катастрофата на Качински

 


"Дневник":

 Диспечер от Смоленск: С екипажа на Ту-154 се разбирахме "фифти-фифти"

 

Противно на твърденията на руските военни, диспечер от смяната в събота на кулата на летището "Северный" в Смоленск, твърди, че самолетът на полския президент се е разбил при първото захождане за кацане. В неделя военните твърдяха, че той е направил 3-4 опита и се е разбил заради гъста мъгла.

В интервю за в."Комсомолская правда" о.з. полковник Анатолий Муравльов потвърждава, че времето се е развалило малко преди катастрофата, в която загина Лех Качински със съпругата си и още 86 полски лидери. Той разкрива, че разговорът между екипажа и кулата се е водил на лош английски и руски и не изключва да се е получило някакво неразбирателство в комуникацията.