Радио Франс Интернационал - БългарияСтягаме се за война.

1.10 лева става таксата за преглед при джипи,стоматолог или специалист.

Тренчев ще ни топли евтино.

Запасяваме се с петрол. Увеличават охраната на посолства. Проверяват кризисните планове на АЕЦ и “Нефтохим”, извежда на първа страница казаното от заместник-външния министър Любомир Иванов "24 часа". Стягаме се за война, обобщава накратко изданието обсъжданията на вчерашното заседание на Съвета по сигурността към премиера. На заседанието силовите министри и главният секретар на МВР са обсъдили как ще действат, ако САЩ започнат война срещу Саддам.

Финансовото министерство пък е направило изследване как ще се отрази върху икономиката 3 месечен военен конфликт, при който петролът поскъпва до 40 долара за барел, уточнява "24 часа".

След като се заговори за евентуална война срещу Ирак започва да се споменава и за наши бази при удар срещу Ирак като основно се посочва летище Сарафово и затова "Труд" се обръща към министъра на отбраната с въпроса – То наистина ли е готово за приемане на всякакъв вид самолети? “Там сме като пионерите – след операция “Трайна свобода”, сме винаги готови.” , отговаря министър Свинаров. А запитан дали летищата ни ще се дават на концесия на натовските партньори министърът заявява, че договор може да се сключи с всеки, който даде най-добрите условия. Относно българското участие при операция на НАТО в Ирак Николай Свинаров посочва, че очакваме да получим конкретизация на искането по дипломатически път. “Ние имаме военно-техническа готовност. Но става въпрос за решение на правителството и парламента по съответния ред. За нас е важно българското общество да е наясно с взетите решения”, изтъква в интервюто за Труд министърът на отбраната.

Воюваме срещу Саддам с баня, твърди "Новинар", позовавайки се на изказването на министър Соломон Паси преди заседанието на кабинета вчера, че България вероятно ще учавства с полевата баня и химическия взвод. Вече било решено с какво ще участваме във войната, остава само да ни го поискат, съобщил Паси. Участието ни щяло да е като при предишните конфликти – ще предоставим въздушни коридори, летище и химическо подразделение, уточнява "Новинар".

“Фанфари” за НАТО на Абрашев прозвучаха вчера в София, отбелязва "Труд". Плахи аплодисменти и единичен възглас “У-у-у” съпроводиха премиерата на 10-минутната увертюра с фанфари на Божидар Абрашев снощи в 19.15 часа в зала “България”, допълва изданието. Докато авторът, седнал до съпругата си Люлина, се покланяше на публиката, от салона се разнесоха силни дюдюкания, описва конфузната ситуация в присъствието на премиера "24 часа".

Парламентът вчера заприлича на лазарет, след като депутат медик от СДС прие и прегледа 71-годишен старец в кулоарите, впечатлен е "Новинар". Смях е да видиш в парламента дядо, който без притеснение запретва крачоли и сменя превръзката на крака си. Като се замислиш обаче, какво е нивото на българското здравеопазване, след като пациентите са лекуват в кулоарите на парламента, не ти остава нищо друго освен да плачеш, коментира вестникът. И да се молиш на всички богове да не се разболяваш, защото депутатите лекари не могат да огреят навсякъде.

1.10 лева става таксата за преглед при джипи, стоматолог или специалист, разпространяват съобщението на здравната каса днешните издания. Увеличението се налага, тъй като плащането на прегледите и престоят в болница са обвързани с размера на минималната работна заплата, обяснява "Стандарт".

Българо-украинско изобретение, основано на разпада на водната молекула влиза в болници и детски градини, отбелязва "24 часа" сензационното откритие на акад. Сорочински и трима учени от БАН. Според изданието компанията “Деметра Гея” начело с лидера на “Подкрепа” Констатин Тренчев ще разпространява по-евтиното отопление с вода. Тренчев прави алтернативно парно, коментира "Новинар". “Подкрепа” рекламира котел, уникално локално водно парно, което се захранва с ток и пести една трета от сметката за електроенергията. Уредът обаче струва между 8 000 и 10 000 лева, не спестява подробностите от пресконференцията на Тренчев "Новинар".

Не може да се крие, че държавната машина не работи, лансират твърдението на лидера на ДПС изданията. Битката за надмощие между институции и подслушванията са лош политически синдром, смята Ахмед Доган, посочва "24 часа". Слабите министри ще станат ясни на 15 февруари, когато ДПС ще проведе националната си конференция и имената им ще бъдат обявени, разкрива "Дума". До края на месеца правителството ще е готово с новата икономическа програма, но първо ще има структурни промени, допълва заявеното от Доган "Дневник".

Накрая "Стандарт" отдава внимание на кандидати за Гинес. 2214 символа на късмета е събрала за 35 години Димитричка Томанова от Дупница. Заради страстта си към многолистните детелини дупничанката се смята за жената с най-голям късмет в града. Досега не си е пожелава желанията й са се сбъдват, когато открие детелина, но е сигурна, ще късметът й ще я спохожда още дълги години, посочва "Стандарт".