Избори. 

"24 Часа":

Приключи регистрацията на политическите партии за предсрочните избори

Приключи регистрацията на политическите партии за предсрочните избори на 26 март. Изтече срокът, в който Централната избирателна комисия приема документи за участие в изборите. Документи са подали 18 партии и 9 коалиции. Две формации са се явили малко след изтичане на срока в 17ч и в момента ЦИК заседава, за да реши дали да приеме документите им. Дали всички те ще бъдат регистрирани зависи от това, дали са събрали задължителния брой подписи, съобщава БНР. Движение "Да, България" се регистрира за изборите като коалиция с участието на партия "Зелените" и ДЕОС. Това стана в последния възможен момент и след като жалби в съда възпрепятствапа самостоятелното участие на Христо Иванов. Коалицията се придържа към приоритети, които всъщност и трите винаги сме си поставяли, това е борбата за върховенството на закона, за отвоюване на българската държава и нейните институции от корупционен плен, за чиста околна среда, по-силна интеграция с НАТО и ЕС.

 

Смени. 

"Труд":

Нови шефове в АПИ и "Автомагистрали"

 

 

Пирин Пенчев ще е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Той ще замести на поста инж. Дончо Атанасов.

Това стана ясно на брифинг в Министерски съвет с участието на служебния премиер Огнян Герджиков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов.

Валентин Николов е назначен за изп. директор на "Автомагистрали" ЕАД.

 

 

Аварии. 

"Сега":

Още два дни ваканция в 6 квартала в София заради парното

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков обяви 9 и 10 февруари за неучебни дни в училищата в шест столични квартала. До края на седмицата няма да се провеждат учебни занятия в "Младост" 1, 1А, 2, 3 и 4, "Студентски град", "Дървеница", "Мусагеница", "Витоша" и частта от кв. "Малинова долина" между кварталите "Студентски град" и "Витоша".

Министърът разпореди учителите да преструктурират учебното съдържание, това да бъде одобрено от директора на училището и съгласувано с началника на Регионалното управление по образованието в София-град (РУО-София-град).

 

 

Трус.

"Монитор":

Земетресение в Румъния е усетено в Русе

 

Земетресение с магнитут 4,4 по Рихтер, с епицентър Вранча в Румъния е усетено в Русе. Не са постъпвали сигнали за нанесени материални щети в Русе след земетресението в района на Вранча, Румъния, регистрирано в 17,08 часа днес. Това коментира директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в крайдунавския град Спасимир Димитров, съобщава БТА. Той обясни, че са получени сигнали от граждани, които са усетили труса по високите етажи на сградите. Според Националния институт по геофизика, геодезия и география трусът е бил с магнитуд 4,4 по Рихтер.